El PP accepta un cara a cara entre Sánchez i Feijóo a Atresmedia i proposa un altre debat amb set partits

El PP accepta un cara a cara entre Sánchez i Feijóo a Atresmedia i proposa un altre debat amb set partits
3
Es llegeix en minuts
Europa Press

El PP ha acceptat la proposta d’Atresmedia d’organitzar un cara a cara entre Alberto Núñez Feijóo i el candidat del PSOE, Pedro Sánchez, per a dilluns vinent 10 de juliol, i ha plantejat un altre debat a set amb el PSOE, PP, Sumar, Vox, ERC, PNB i Bildu, que se celebraria dimecres 5 de juliol.

«El PP accepta les dues propostes, ja que va ser aquest grup de comunicació el primer a dirigir-se a nosaltres el 29 de maig passat», han assenyalat fonts ‘populars’, que han insistit al PSOE, que està «àvid de debats» que accepti «avui mateix aquest plantejament». «Per això, esperem iniciar les converses per acordar els termes d’aquests al més aviat possible», han indicat.

Atresmedia va plantejar la seva oferta de debats una vegada que el president del Govern, Pedro Sánchez, va anunciar la convocatòria d’eleccions generals per al 23 de juliol. No obstant, el grup va proposar llavors la celebració d’un cara a cara entre Sánchez i Feijóo per al pròxim 19 de juliol i un debat a quatre, amb els líders del PP, el PSOE, Vox i Sumar, per al 12 de juliol.

Des d’Atresmedia han confirmat que han rebut aquest dimarts a la tarda la confirmació del Partit Popular d’acudir al cara a cara, que ja havia sigut acceptat pel PSOE. No obstant, el grup assenyala que les formacions «no han concretat els detalls i la data exacta d’aquest». Els ‘populars’ volen que aquesta trobada entre els dos principals líders polítics sigui el 10 de juliol.

Així mateix, respecte al debat a set que vol el Partit Popular, des d’Atresmedia han assenyalat que «prenen nota» d’aquesta proposta per portar-la a terme als canals del grup audiovisual.

Per la seva banda, fonts socialistes han assenyalat que tornen a acceptar el cara a cara proposat per Atresmedia però han insistit als ‘populars’ perquè també admetin els debats que han plantejat la resta dels mitjans de comunicació.

Rebuig del PP a RTVE

En aquest context, el vicesecretari d’Acció Institucional del PP, Esteban González Pons, ha remès un ‘email’ a la presidenta de RTVE, Elena Sánchez, en el qual acusa el cap d’informatius de l’ens públic de ser «part de l’estratègia de campanya del PSOE» amb els debats electorals davant les eleccions generals del 23 de juliol, en la qual cosa considera una «basta utilització de la pública pel partit del Govern».

El PP ha difós aquest missatge de correu electrònic a Elena Sánchez després que el PSOE hagi denunciat que el PP no acudiria a la reunió convocada aquesta tarda per RTVE per discutir els detalls dels debats electorals per a les eleccions generals del 23 de juliol, a la qual havien d’assistir totes les forces polítiques excepte els ‘populars’, segons fonts socialistes.

En el seu ‘email’, González Pons remarca que a les campanyes electorals precedents, en totes en les quals s’han celebrat debats «cara a cara», la negociació d’aquests debats s’ha portat a terme entre els partits polítics.

Per això, explica que el PP va citar aquest dilluns el PSOE a una reunió, però aquesta formació «va optar per no acudir-hi i va trencar la negociació». «El que no podíem ni imaginar és que la recuperació d’aquesta negociació trencada, en representació del PSOE, la protagonitzaria el cap d’informatius de RTVE. No ens estranya, però reconec que no l’esperàvem», recalca.

Notícies relacionades

Així, el dirigent del PP considera que RTVE, com la resta de les cadenes, podia haver-se posat en contacte amb tots els partits per separat, però convocar-los «per carta, només al PSOE i el PP, assenyalant data i hora inamovibles, per propiciar la mateixa reunió que, dilluns, el PSOE va declinar celebrar», és «anar massa lluny, fins i tot per al tipus de direcció d’informatius que s’ha imposat en la pública».

El responsable d’Acció Institucional del PP ha traslladat a Elena Sánchez que, ja que el PP no confia en la «neutralitat» de RTVE, considera la «carta comminatòria» d’aquest dilluns com «una prova més de la seva parcialitat».