Picabaralla política

Xocentre Artur Mas i el PDECat per la presentació del partit a les eleccions generals

Xocentre Artur Mas i el PDECat per la presentació del partit a les eleccions generals

FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’expresident de la Generalitat Artur Mas considera que davant les eleccions del pròxim 23 de juliol «el PDECat no hauria de presentar-se». Després que el PDECat designés aquesta setmana Roger Montañola com a cap de llista per al Congrés dels Diputats, Artur Mas ha desaconsellat al programa ‘La caravana’ de Ràdio Estel la concurrència al considerar que «no té gaire sentit anar dividint un espai que s’ha demostrat que no portava absolutament enlloc». Mas ha assegurat que va traslladar aquesta posició a l’actual president del partit, David Bonvehí. La reacció del partit no s’ha fet esperar i a través d’un tuit ha marcat distàncies amb l’anterior etapa del partit de Convergència i amb els anteriors líders com Mas. El PDECat ha replicat: «Parlarem clar perquè ens votin els seus votants, sense pinces al nas i cap vergonya, no renunciem a les coses ben fetes», han respost des del compte oficial del partit.

Per Mas, l’estratègia a seguir hauria de ser la que s’ha fet en el cas de l’alcaldia de Barcelona i altres municipis de Catalunya a les eleccions municipals: «On s’han realitzat operacions conjuntes de suma els resultats han sigut molt millors. Xavier Trias va fer un espai de suma, dins d’aquest espai ideològic que, per cert, no havia d’haver-se dividit mai internament, i encara així va passar, i fent aquesta operació de suma ha guanyat les eleccions amb claredat».

Per a Mas el que s’hauria de fer és «un esforç per arribar a un acord conjunt per fer el mateix que es va fer a Barcelona i en altres municipis amb èxit».

Notícies relacionades

Durant l’entrevista a Radio Estel també hi ha hagut espai per parlar de l’auge que ha viscut l’extrema dreta en les últimes eleccions municipals: «Em preocupa molt perquè estem anant cap al camí que ja tenien traçat altres països europeus. Nosaltres érem bastant al marge, però finalment hem caigut a la xarxa. I aquesta és una xarxa que, una vegada hi caus, costa desembarassar-te’n». De fet, acusa el PSOE i el PP de portar Vox a les institucions. Els primers per falta de sentit d’estat i els segons, per ambició de poder: «Els socialistes neguen en el guanyador de les eleccions determinats territoris, el Partit Popular, que pugui governar en solitari, facilitant l’abstenció, i obligant a pactar amb Vox. I els populars per una ambició total i absoluta del poder a qualsevol preu normalitzen els acords amb Vox».

Estratègia conjunta

Pel que fa a la crida que va fer el president de la Generalitat, Pere Aragonès, de fer un front comú català per protegir Catalunya davant el risc que la dreta i la ultradreta governin després de les eleccions del 23J, Artur Mas matisa la proposta: «Un front comú no exactament. Una estratègia conjunta a Madrid, sí. En un moment en què el país té tantes necessitats i tantes carències i hi ha hagut tal agressió contra els sectors sobiranistes i independentistes, és evident que les forces polítiques que responen a aquests objectius i criteris han de fer un esforç comú per tenir una estratègia comuna a Madrid perquè si no estem en ‘el divideix i venceràs’.