23J

Sánchez apunta a Irene Montero per l’auge de Vox: «No els donem arguments; fem discursos integradors»

Sánchez apunta a Irene Montero per l’auge de Vox: «No els donem arguments; fem discursos integradors»
1
Es llegeix en minuts

Pedro Sánchez insisteix a qüestionar Irene Montero i assenyala la ministra d’Igualtat per donar ales a Vox. El president del Govern espanyol fa un pas més en les crítiques a la dirigent de Podem després d’haver-la qüestionat ja aquest dilluns, assegurant que alguns «homes de 40-50 anys», entre els quals tenia «amics», se sentien «incòmodes» davant «certs discursos feministes» que tenien «més de confrontació que d’integració».

Notícies relacionades

Un dia després, el líder socialista ha matisat assegurant que es referia a «estudis demoscòpics», però s’ha reafirmat a l’hora de qüestionar «la manera d’expressar les polítiques de feminisme de la ministra d’Igualtat» i assegurar que «ha fet que hi hagi gent que se senti incòmoda». El dirigent socialista ha advocat «per un discurs del feminisme integrador», al considerar que «el feminisme és una causa que transcendeix la ideologia» i que implica parlar de «drets humans, perquè parlem de la igualtat real i efectiva del 51% de la població». En aquest sentit, s’ha tornat a referir de manera indirecta a Irene Montero i ha advertit que «hi contribuiríem millor [al feminisme] si féssim discursos més amplis i integradors».

En aquest punt, ha relacionat els discursos feministes de tall ideològic amb el creixement de Vox. «Quan escolto Abascal dir que el gènere és ideologia, estem parlant d’un retrocés», ha començat. «No donem arguments a aquestes persones i fem discursos més integradors, perquè si el feminisme ens interpel·la és perquè és una causa de drets humans».