Eleccions generals

Salvador Illa alerta que un Govern PP-Vox «pot ser» una fàbrica d’independentistes

Salvador Illa alerta que un Govern PP-Vox «pot ser» una fàbrica d’independentistes

ACN

1
Es llegeix en minuts
EFE

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha alertat aquest dimarts que un eventual Govern PP-Vox després de les eleccions generals «pot ser» una fàbrica d’independentistes a Catalunya.

En declaracions a La Sexta, Illa ha defensat la política de diàleg amb les institucions catalanes desplegada pel Govern de Pedro Sánchez en aquesta legislatura, inclosos els indults als líders independentistes presos per l’1-O.

«El president Sánchez, en relació amb la política que ha aplicat a Catalunya i els indults, ha fet probablement el millor servei a Espanya en els últims temps», ha remarcat.

Segons Illa, «ha faltat potser pedagogia i ha sobrat hipocresia per part d’alguns» que no reconeixen que a Catalunya «les coses estan molt millor» que fa uns anys quant a convivència.

La Catalunya del 2023

«Convido tothom que vingui a veure com està Catalunya avui», ha plantejat Illa, per a qui la concessió dels indults va ser «una decisió audaç, valenta, moguda únicament per l’interès general d’Espanya».

Davant la qüestió si un hipotètic Govern PP-Vox tensaria el clima polític a Catalunya i es convertiria en una fàbrica d’independentistes, ha afirmat que «pot ser» que acabi passant, perquè significaria «un retrocés» en tot el que s’ha aconseguit en els últims anys amb l’aposta pel diàleg.

Notícies relacionades

«Vull consolidar aquest camí que s’ha obert a Catalunya i a Espanya», ha afirmat Illa, que considera que «cal fer política útil, mirar cap endavant, avançar».

Sobre les possibilitats que té Sánchez de seguir a la Moncloa després de les eleccions del 23 de juliol, ha assegurat que l’ha vist «amb moltes ganes de lluitar» malgrat les enquestes desfavorables: «Que ningú es confongui: això no està fet, hi ha partit», ha augurat Illa.