Carrera a les urnes

Sánchez critica Montero per la falta de «feminisme integrador» al Ministeri d’Igualtat

Sánchez critica Montero per la falta de «feminisme integrador» al Ministeri d’Igualtat

José Luis Roca

2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Irene Montero ja està gairebé fora de la primera línia política. La ministra d’Igualtat seguirà al Govern fins que es constitueixi el pròxim Executiu, però, passi el que passi el 23J, no podrà revalidar la seva cartera després que Yolanda Díaz l’hagi vetat de les llistes de Sumar. Tot i així, la número dos de Podem sembla que continuarà fent parlar en aquesta campanya electoral. Pedro Sánchez ha criticat la seva gestió al capdavant d’Igualtat per no haver impulsat un «feminisme integrador», sinó més aviat excloent.

«Crec que hi ha la impressió, sobretot en homes d’entre 40 i 50 anys, que alguns discursos els han fet sentir incòmodes i crec que això és un error», ha sentenciat el president del Govern aquest dilluns durant una entrevista a Onda Cero. El cap de l’Executiu, que ha admès diverses vegades que les seves discrepàncies amb Montero són «públiques i notòries», ha criticat que s’hagi produït un «retrocés» en aquests anys a l’hora d’apostar per un feminisme «integrador».

Sánchez, que recalca que fins i tot amics seus s’han sentit «incòmodes» per alguns dels discursos de Montero basats en la «confrontació», ha reconegut que l’«apel·lació a aquest feminisme integrador és probablement la tasca pendent que té l’Espanya progressista durant els pròxims anys».

Les altres polítiques

Com va fer ja a finals de gener en un debat al Senat amb el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, Sánchez ha tornat a admetre que la llei del ‘només sí és sí’ va ser un «error». «Jo vaig reconèixer l’error i, efectivament, vaig intentar persuadir el meu soci de Govern de l’error que s’havia comès i de la urgència i la necessitat de resoldre una situació que ni el poder executiu ni el poder legislatiu desitjàvem», ha continuat el líder socialista. Ha continuat el seu relat reconeixent que no va ser capaç d’aconseguir-ho i que finalment el PSOE va haver de recolzar-se en el PP per modificar la norma: «Ningú pot escapar a la idea que aquella decisió també la vaig prendre jo».

Notícies relacionades

Malgrat aquesta polèmica llei, Sánchez ha assegurat que el Govern de coalició ha impulsat altres mesures molt importants pel que fa a la igualtat, com la pujada del salari mínim interprofessional (SMI) i la reforma laboral. No obstant, no ha citat en cap moment cap de les altres lleis que va impulsar Montero, com la ‘llei trans’ i la reforma de la llei de l’avortament.