Eleccions generals

El PP celebra haver sigut «decisiu» a Barcelona i se centra ara a acabar amb el «lustre ominós del ‘sanchisme’»

El PP celebra haver sigut «decisiu» a Barcelona i se centra ara a acabar amb el «lustre ominós del ‘sanchisme’»

PPC

2
Es llegeix en minuts
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

«El PP ha tornat amb més força que mai i amb capacitat decisiva». Amb aquesta afirmació, el president del PP català, Alejandro Fernández, ha presentat aquest dimarts la candidatura del partit per a les eleccions generals del 23 de juliol. Acompanyat de tots els membres de la candidatura i també del líder del partit a l’Ajuntament de Barcelona, Fernández ha celebrat que el moviment de Daniel Sirera dissabte frustrés el pacte de govern de Junts i ERC a la capital catalana i permetés la investidura del socialista Jaume Collboni.

Amb aquest gir dels esdeveniments encara molt present, Fernández s’ha mostrat convençut que el projecte de la formació a Catalunya serà decisiu per a la victòria d’Alberto Nuñez Feijóo a les generals i ha apostat per reforçar «l’Estat a Catalunya davant d’aquells que el volen desmantellar».

També en una línia similar s’ha mostrat el candidat del PP a aquestes eleccions, Nacho Martín Blanco, que ha destacat la «generositat» i «altura de mires» del PP amb la investidura de Collboni i ha assegurat que el partit ha demostrat que prioritza l’«interès general». Martín Blanco ha defensat que els populars tenen «sentit de la responsabilitat», una cosa que assegura que ha faltat en els últims anys, i ha afirmat que es deixarà «la pell» per aconseguir que Catalunya «torni a ser motor d’Espanya» i perquè el PP guanyi i permeti sortir del «lustre ominós del ‘sanchisme’».

«Derogar el ‘sanchisme’ suposa deixar enrere el ‘guerracivilisme’, la decadència institucional i econòmica, el menyspreu a l’Estat de dret i a l’empresari», ha afirmat Martín Blanco, que ha volgut personalitzar els problemes que considera que té Espanya més aviat en Pedro Sánchez, no tant en el socialisme. Així, ha retret al líder del PSOE que hagi posat la governabilitat en partits que «volen liquidar la unitat d’Espanya».

Notícies relacionades

Martín Blanco, que fins fa unes setmanes era portaveu de Ciutadans, s’ha mostrat satisfet de defensar ara el «projecte inclusiu i encoratjador d’Alberto Nuñez Feijóo» i ha assegurat que farà una campanya en «positiu» amb l’objectiu de «posar en valor la importància de Catalunya per a Espanya i d’Espanya per a Catalunya» i de millorar la «cooperació entre Barcelona i Madrid». També ha assegurat que utilitzarà tant el «català com el castellà», perquè «Espanya és plural i Catalunya també».

Canvi de «coordenades» per pactar amb el PSC

Sobre si hi podria haver un pacte com el de l’Ajuntament de Barcelona –que inclogués socialistes, Comuns i populars– a la Generalitat en cas que l’independentisme perdés la majoria en unes noves eleccions, Martín Blanco ha apostat per la «política del sentit comú i la centralitat», però ha avisat que abans el PSC ha de «canviar les coordenades». Respecte a la Diputació de Barcelona, on el PSC i Junts aposten per reeditar el pacte, el PP assegurat que no és un acord «desitjable», però ha reconegut que no hi ha converses obertes per impedir-lo.