En col·laboració amb ERC

Trias assegura que Collboni li va proposar repartir-se l’alcaldia de Barcelona, i repeteix: «Que els bombin»

Trias assegura que Collboni li va proposar repartir-se l’alcaldia de Barcelona, i repeteix: «Que els bombin»

EFE/Quique García

2
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Xavier Trias havia de participar aquest diumenge en el consell nacional de Junts lluint la vara de comandament de l’Ajuntament de Barcelona. Tenia fins i tot un pacte amb ERC perquè renaixés la unitat independentista a la capital catalana amb un pacte de govern compartit, però no va ser. Jaume Collboni és alcalde amb els vots dels Comuns i del PP i Trias ha aprofitat el faristol per ajustar comptes amb ell i per demanar al partit que lideri un front comú –del partit al PDECat, Demòcrates i les altres formacions que el van recolzar i amb la col·laboració d’Esquerra– per plantar cara al Congrés dels Diputats.

«El senyor Collboni volia que ens sotmetéssim i admetéssim que ens dividiríem el govern a dos anys cada un i li vaig dir que de cap manera: que ni dos anys ni un. Tot el que ha passat ens ha donat la raó: amb segons qui, no hi pots anar. Em va dir: ‘Abans de fer-te una putada, et trucaré’, però encara no m’ha trucat», ha arrencat Trias.

No ha escatimat agraïments a Carles Puigdemont, Jordi Turull i Laura Borràs per haver-li permès impulsar una «candidatura de pal de paller». «Dins del partit no sempre s’entén tot. És com quan jo deia que volia fer govern amb els socialistes i sí, volia un govern fort a Barcelona, però una vegada més s’ha demostrat que una cosa són les il·lusions i una altra és la realitat. La realitat és que, a la mínima que poden, ens fan fora. No suporten que a Barcelona hi hagi un alcalde que ells consideren independentista», ha continuat Trias, combatiu. Reconeixent fins i tot les tensions internes que va provocar la seva papereta. Fins i tot ha volgut destacar la «fidelitat» d’ERC: «Moltes vegades tinc discrepàncies amb ERC perquè no tenim el mateix model social i econòmic, però us he de dir que les meves relacions aquests dies han sigut extraordinàries, fins i tot afectuoses», ha inquirit.

El «deure moral» de Sirera

Notícies relacionades

Trias ha revelat que va dir a Daniel Sirera, líder del PP al consistori i que va afavorir la investidura de Collboni, que el seu partit tenia un deute pendent: «Li vaig dir que el PP té un deure moral amb mi: el d’inventar-se que tenia milions fora per destruir-me i els és igual. Fan la seva estratègia: eliminar-nos», ha reblat, atribuint l’operació Manuel Valls a Collboni i exonerant Ada Colau del que va passar el 2019.

L’encàrrec a Nogueras

«Ens volen tenir controlats i ho hem de saber. Hem de ser capaços de lluitar amb això i ara no tenim temps: tenim una responsabilitat, lluitar contra això»; ha continuat, assenyalant Míriam Nogueras, la candidata a les generals del 23 de juliol. «Míriam, que els bombin, però des d’una confrontació intel·ligent. Us ho demano sisplau, hem de ser capaços d’entendre que hem de guanyar no des de la ràbia i el rancor, sinó des del carinyo. La nostra obligació és fer el millor per a la nostra gent i ¡estar units, anar junts en un front important», ha afegit, demanant al partit un tancament de files. «El nostre problema no és la independència, és la dependència humiliant que no podem tolerar», ha conclòs.