Samarretes i tasses amb la frase lapidària

El «que us bombin a tots» de Trias es converteix en un himne (i en un negoci)

El «que us bombin a tots» de Trias es converteix en un himne (i en un negoci)

EFE/QUIQUE GARCÍA

3
Es llegeix en minuts

La investidura d’infart a l’Ajuntament de Barcelona ha deixat una ressaca, política i emocional, de les que fan època. A part d’acabar amb l’alcaldia de Jaume Collboni en un pacte rocambolesc entre el PSC, els Comuns i el PP, l’antagonista de la jornada va ser Xavier Trias. Malgrat guanyar les eleccions municipals i tenir un pacte amb ERC per tornar a la plaça Sant Jaume, el líder de Junts a la capital catalana va ser relegat per segona vegada a l’oposició. Visiblement molest, va posar paraules a un pensament recurrent que tenia: «Si no surto alcalde, que us bombin a tots», va etzibar. La frase va ser tan tallant que va transcendir ràpidament i, un dia després, s’ha convertit en un himne per a molts. També en un negoci per a d’altres, que ja comercialitzen una samarreta amb el ‘lema’ «que us bombin a tots».

El ple de constitució va tenir de tot, fins i tot esbroncades i tensió del públic assistent. Però qui va esclatar va ser Trias. Sense miraments ni mà esquerra, va perdre les formes. Impropi d’un representant públic, però sabedor que ja no tenia res més a perdre, no es va mossegar la llengua. No només va afirmar que Ada Colau i Collboni no s’atrevien a mirar-lo «a la cara per vergonya», sinó que també va assegurar que se n’anirà del consistori «amb la consciència tranquil·la». Un segon després, va arribar la bomba.

«Avui, senyor Collboni, senyor Sirera i senyora Colau, fan un mal favor a la ciutat i al país. «Jo estic tranquil perquè als 76 anys ja ho vaig dir, que si no soc alcalde... ¡Que us bombin a tots! Els meus em diuen que no ho digui més, doncs no ho dic, però ho penso», va manifestar. Vaja que si va pensar en veu alta.

Ara, el «que us bombin a tots» ressona per mig Barcelona. Si ho ha dit un polític, ja hi ha barra lliure perquè qualsevol persona utilitzi la frase per expressar sense embuts la ràbia, la incertesa, el pessimisme i l’emprenyament que pugui sentir. Com la resposta viral que al seu dia va donar el major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero: «Bueno, pues molt bé, pues adiós».

Samarretes per a tots els gustos

El que va passar llavors amb aquesta expressió ha tornat a passar amb la de Trias: es venen samarretes amb l’’himne’. Alguns fins i tot han il·lustrat l’enuig del candidat de Junts en elles. N’hi ha per a tots els gustos i amb diferents dissenys a partir de 17 euros. Si no et convencen, no et preocupis. També hi ha ‘totebags’ de tela i tasses amb la ja cèlebre frase.

Juana Dolores també treu rèdit

Notícies relacionades

Qui també ha tret rèdit és l’escriptora Juana Dolores. En una entrevista al programa ‘Més 324’, va fer emmudir el presentador Xavier Graset amb una diatriba infinita. Entre els dards que va llançar el 29 de maig, un va ser per a l’exalcalde. «Hem d’enderrocar la catalanitat dels enemics de classe. Al puto vell de Trias a veure si li cau un meteorit a sobre», va dir sense decòrum.

Dolores es va fer ressò de les declaracions del candidat a Twitter i va agitar la polèmica. «Són 3.000 ‘pavos’ [euros] per l’assessorament», va publicar, amb referència a parlar sense reserves.