Orriols, alcaldessa

L’extrema dreta independentista governarà Ripoll després de frustrar-se un cordó sanitari

L’extrema dreta independentista governarà Ripoll després de frustrar-se un cordó sanitari

DAVID BORRAT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La candidata d’Aliança Catalana, Sílvia Orriols, ha sigut elegida nova alcaldessa de Ripoll al no prosperar un cordó sanitari de Junts, el PSC, ERC i la CUP per impedir la investidura de la dirigent de la formació d’extrema dreta i independentista, guanyadora en les eleccions del 28 de maig. Les negociacions per conformar un pacte que desbanqués Orriols es van trencar ahir divendres després que el PSC, ERC i la CUP –que van segellar un acord al marge dels postconvergents– acusessin Junts d’exigir l’alcaldia i vetar els cupaires.

Notícies relacionades

El suspens s’ha allargat fins a la votació d’investidura, a la qual les forces detractores d’Aliança Catalana han arribat sense un acord segellat. La candidata de Junts, Manoli Vega, i d’ERC, Chantal Pérez, han mantingut les seves respectives candidatures. Així doncs, el desacord entre Junts, el PSC, ERC i la CUP ha propiciat que Orriols prengui la vara de comandament.

La nova alcaldessa, investida només amb els sis vots d’Aliança Catalana, governarà en minoria. Després de jurar el càrrec per imperatiu legal, Orriols ha repetit els postulats xenòfobs que pregona a l’afirmar que hi ha immigrants que viuen a costa dels impostos dels veïns de Ripoll. També ha al·ludit a la inseguretat. Al seu torn, ha acusat els altres partits i els mitjans de comunicació d’haver-la difamat.