Ajuntament de Barcelona

El PSC redobla la pressió a Colau: «Qui va néixer per fer front a Trias no el pot fer alcalde»

El PSC redobla la pressió a Colau: «Qui va néixer per fer front a Trias no el pot fer alcalde»

ACN

2
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

El PSC exhaureix totes les vies possibles per intentar que Jaume Collboni sigui alcalde. Els socialistes continuen exercint pressió sobre els Comuns perquè cedeixin i garanteixin el seu suport al candidat socialista per impedir que Xavier Trias aconsegueixi la vara, operació per a la qual serien necessaris els vots del PP. «No s’entendria que qui va néixer per fer front a Xavier Trias el 2015 acabi el seu mandat fent-lo alcalde», ha etzibat en declaracions a Efe la responsable del PSC a les negociacions per formar govern a l’Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet.

El PSC insisteix en el fet que, si els Comuns acaben votant la seva pròpia líder, com han dit que farien si no hi ha un acord en què participi també ERC, el que s’emportarà l’alcaldia serà Junts, perquè va ser la llista més votada. Així doncs, la tinenta d’alcaldia en funcions ha demanat, una vegada més, a Barcelona en Comú que reconsideri la seva posició de no facilitar els vots a l’alcaldable socialista. «Només hi ha dues opcions: o és alcalde Xavier Trias o és alcalde Jaume Collboni. Un alcalde de Junts o un alcalde del PSC», ha remarcat.

En la compareixença d’aquest dijous, Collboni no va esmentar com pretén aconseguir els 21 vots necessaris per arrabassar l’alcaldia a Junts, però, tenint en compte que ERC està ja ultimant un acord amb Trias, només li queda el PP. I el candidat dels populars, Daniel Sirera, flirteja amb aquesta possibilitat, tot i que també insisteix per obtenir contrapartides. No obstant, la pressió pública del PSC és sobre els seus fins ara socis del govern municipal tot i saber l’estocada que provoca per al projecte dels Comuns perdre el seu principal tòtem de poder.

Notícies relacionades

Bonet ha qualificat d’«essencial» i «determinant» la posició del partit de Colau i insisteix que tot el que no sigui recolzar Collboni suposarà posar una alfombra vermella al candidat que van aconseguir desbancar el 2015 i que ara acaricia el seu retorn amb la punta dels dits. «Demanem al partit d’Ada Colau que pensi en Barcelona. Si demà Barcelona no té un alcalde progressista, serà responsabilitat dels Comuns. Els ciutadans saben perfectament qui està impedint que Barcelona tingui un alcalde progressista. No podem entendre aquesta falta de generositat d’Ada Colau», ha continuat la regidora socialista.

Més enllà de l’enèsima petició als Comuns, el PSC manté obertes les converses amb els de Colau i també amb ERC, tot i que asseguren que els republicans ja han dit tant en privat com en públic que la seva prioritat és pactar amb Trias i governar conjuntament a la capital catalana. Davant aquest escenari, el PSC també envia un nou avís al PP: «No s’entendria que facilitessin que la segona ciutat d’Espanya caigui en mans d’un front independentista i del partit de Puigdemont».