Eleccions municipals

Els Comuns repliquen a Collboni: «En cap cas participarem en un acord que impliqui el PP»

Els Comuns repliquen a Collboni: «En cap cas participarem en un acord que impliqui el PP»

ÁNGEL GARCÍA MARTOS

2
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

Jordi Martí ha replicat aquest dijous ràpidament i amb contundència a la crida de Jaume Collboni als Comuns perquè li donin els seus nou vots en el ple d’investidura de dissabte, vots que en sumarien 19 amb els dels socialistes: «En cap cas participarem en un acord que impliqui el PP».

Menys de tres hores després que el socialista formulés la seva petició, Martí ha respost així al constatar que Collboni només seria alcalde rebent els vots de Barcelona en Comú i els quatre del PP, ja que així en sumaria 23, dos més dels necessaris per comptar amb la majoria absoluta i evitar que Xavier Trias, alcaldable de Junts, sigui el pròxim alcalde. Daniel Sirera ofereix els vots populars perquè un independentista no dirigeixi la ciutat, però exigeix a canvi que els socialistes no incloguin els Comuns en el govern local.

Martí ha remarcat diverses vegades que és inviable que Barcelona en Comú pugui estar amb els populars en alguna aliança: «Amb el PP, ni a la cantonada». El tinent d’alcalde en funcions ha recalcat que amb cada acord que tanquen amb Vox, els populars deixen més clar que són socis indesitjables: «Cada dia ens donen noves raons». A més, ha recordat que Sirera també reclama desmantellar el llegat dels governs d’Ada Colau, i ha afegit que és impensable que ells s’afegeixin a aquest afany.

«Simplement reitero el que vaig dir ahir», ha afirmat Martí, en al·lusió a les declaracions en les quals va descartar que els Comuns puguin participar en una «triangulació» en què hi hagi el PP per fer alcalde Collboni.

El govern d’esquerres

Martí ha advertit que només hi ha una alternativa al fet que Trias sigui alcalde, i és un acord entre el PSC, Barcelona en Comú i ERC. «Collboni s’ha negat a asseure’s en una taula amb Ernest Maragall i Colau perquè aquest pacte es pogués construir», ha dit, en al·lusió al fet que els tres partits ni tan sols han arribat a celebrar una trobada a tres.

Notícies relacionades

«ERC està disposada a asseure’s», ha afegit Martí sobre aquesta trobada. Dimecres, Martí va remarcar que els Comuns estan disposats a estudiar un acord amb el PSC i Esquerra tot i que no sigui el que Colau va postular dimarts, quan va proposar compartir l’alcaldia amb Collboni i Maragall.

Sobre la trobada no celebrada, els republicans diuen que mai ha sigut convocada per a tal reunió, els Comuns afirmen que el problema és que Maragall demana que la primera reunió sigui de Colau, Collboni i ell mateix, i que el socialista s’ha negat a aquesta trobada. El PSC ha preferit no comentar la situació. Martí ha insistit que pels Comunes no serà, i que podria fer-se la reunió demà al matí si és necessari.