Per les eleccions generals

El Govern refreda la firma del conveni per la B-40 malgrat la pressió del PSC

El Govern refreda la firma del conveni per la B-40 malgrat la pressió del PSC

ACN

2
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El PSC manté els seus plans per continuar collant el Govern, i més encara després de la patacada electoral d’ERC en les eleccions municipals del 28M. Malgrat la remodelació amb què el president Pere Aragonès pretén guanyar oxigen per allargar la legislatura, els socialistes ja han aixecat el dit per advertir que s’han de complir els acords firmats en matèria d’infraestructures inclosos en el pacte de pressupostos, començant per la B-40 i continuant després pel pla urbanístic del macrocomplex Hard Rock.

No obstant, des de l’Executiu posen fre als acords sobre les infraestructures amb l’argument que ara el Govern de Pedro Sánchez està en funcions i que això condiciona. Així ho ha dit la portaveu, Patrícia Plaja, que ha donat per fet que no es firmarà res fins, com a mínim, després de les eleccions generals del 23 de juliol. En tot cas, ha assegurat que el Govern no s’ha mogut de posició i que les converses es poden reprendre «quan es consideri des del ministeri».

Minuts abans, la portaveu del PSC al Parlament, Alícia Romero, ha assegurat que espera que amb Ester Capella al capdavant de Territori en substitució de Juli Fernàndez es firmi «en els pròxims dies» el conveni amb el ministeri per construir el polèmic tram de carretera entre Sabadell i Terrassa que els republicans van acceptar a canvi del ‘sí’ dels socialistes als comptes. Fa dos mesos que la firma està pendent, que va quedar entorpida per discrepàncies sobre si s’ha d’executar o no una via d’alta capacitat amb quatre carrils i el finançament i, després, per la campanya de les municipals.

Notícies relacionades

No és aquest l’únic compte pendent que tenen els socialistes amb el president Aragonès, de qui diuen que confien que «compleixi» el que es va segellar. Romero ha recordat que abans del 30 de juny s’ha de produir un reconeixement del projecte del Hard Rock amb l’aprovació definitiva del pla director urbanístic i que també fan cua en la llista de deures el contracte programa amb Renfe i la posada en marxa del comitè tècnic per estudiar que l’aeroport del Prat guanyi capacitat. «Amb la nova consellera s’obre una esperança per encarar aquests temes amb més diligència», ha afirmat.

Per contra, els Comuns alimenten l’esperança que amb el relleu a la conselleria el Govern d’Aragonès abandoni la defensa dels macroprojectes, que han qualificat directament de «macroocurrències». Tant per als uns com per als altres, el canvi de noms en l’Executiu català no resol la «crisi permanent» que atribueixen al president per governar en minoria.