Al costat de Borràs i Turull

La nova presidenta del Parlament visita Puigdemont a Bèlgica i lluitarà perquè torni

La nova presidenta del Parlament visita Puigdemont a Bèlgica i lluitarà perquè torni

Cedida per Junts / ACN

1
Es llegeix en minuts
EFE

La nova presidenta del Parlament, Anna Erra (JxCat), s’ha reunit aquest diumenge amb l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont a Waterloo (Bèlgica) i ha afirmat que treballarà perquè «pugui tornar lliurement a Catalunya» al més aviat possible. Erra, que va prendre possessió del seu càrrec divendres, estava acompanyada per la seva antecessora a la presidència del Parlament i presidenta de JxCat, Laura Borràs, suspesa com a diputada i presidenta de la Cambra catalana després de la seva condemna per prevaricació i falsedat documental durant la seva gestió al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes, i pel secretari general del partit, Jordi Turull.

Segons fonts de Junts, la reunió ha servit per analitzar la situació política catalana i «preparar els reptes que haurà d’assumir Catalunya en les pròximes setmanes, com la sentència del Tribunal General de la Unió Europea (TGUE)» sobre Puigdemont, les eleccions generals del 23 de juny i la presidència espanyola de la UE.

Al final de l’entrevista, Erra ha divulgat un vídeo amb una declaració institucional en la qual afirma que ha volgut que la primera reunió fos amb Puigdemont «per reconèixer la seva tasca institucional i política a favor de la independència de Catalunya».

Notícies relacionades

Ha afirmat també que «no ha sigut una reunió protocol·lària, sinó de treball», per analitzar, entre altres qüestions, «les estratègies a seguir per culminar el mandat de l’1 d’octubre».

«Com vaig dir al meu discurs d’investidura, des del Parlament continuarem treballant perquè es respecti la sobirania popular dels catalans i perquè no hi hagi interferències judicials en la tasca de les institucions catalanes. Això inclou, entre altres coses, treballar perquè el president Puigdemont pugui tornar lliurement a Catalunya i al més aviat possible per recuperar la normalitat institucional», ha recalcat.