Relleu a la Cambra catalana

Laura Borràs acusa el Parlament de «practicar ‘lawfare’»

Laura Borràs acusa el Parlament de «practicar ‘lawfare’»

ACN

1
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

Escenificar que el seu relleu forma part de l’excepcionalitat. Aquest ha sigut l’objectiu de la compareixença de la ja expresidenta i exdiputada del Parlament Laura Borràs junt amb Toni Castellà, portaveu de Demòcrates, que s’incorpora com a parlamentari després que a la líder de Junts se li hagi retirat l’escó. «Quan vam firmar l’acord d’unitat per a les eleccions del 14 de febrer no vam imaginar que es produiria aquest relleu, que el ‘lawfare’ el practicaria el Parlament i no només el Govern espanyol», ha etzibat Borràs, que responsabilitza la Mesa del Parlament de la pèrdua de la seva condició de diputada.

Els dos dirigents han emfatitzat que si Castellà és ara diputat no és fruit d’una decisió «voluntària» de la presidenta de Junts d’anar-se’n de la institució, sinó que prové d’una «vulneració dels drets fonamentals» i d’un «assetjament judicial» que consideren que ha sigut avalat per la Mesa del Parlament. El dirigent de Demòcrates ha defensat la «capacitat professional» i l’«honestedat» de Borràs i ha advertit l’independentisme que avalar la sentència condemnatòria és «avalar també» les de l’1-O. «No dono cap credibilitat al sistema judicial espanyol», ha assegurat.

Notícies relacionades

El nou diputat del grup parlamentari de Junts ha considerat que la nova presidenta, previsiblement Anna Erra, que serà escollida pel ple d’aquest divendres, serà de «continuïtat» i tindrà a les seves mans el deure de preservar la «dignitat» de la institució, així com «la majoria parlamentària independentista» davant l’«agressivitat i la falta de respecte» que considera que exerceix una part de l’hemicicle.

Castellà també ha negat que ell es plantegés en algun moment ser president del Parlament o que algú l’hi hagués ofert quan es feien les quinieles sobre qui recolliria el testimoni de Borràs.