Eleccions 23J

Cepyme entra en campanya i demana «corregir» a les urnes el rumb del Govern

El líder nacional de la patronal, Gerardo Cuerva, critica la política de Pedro Sánchez per ser «massa intervencionista» i acusa l’Executiu de «fustigació» cap als empresaris

Cepyme entra en campanya i demana «corregir» a les urnes el rumb del Govern
2
Es llegeix en minuts

El president de la Confederació Espanyola de la Petita i Mitjana Empresa (Cepyme), Gerardo Cuerva, no ha dubtat aquest dimecres a Saragossa a entrar de ple en l’escenari electoral amb dures crítiques a la política del Govern de Pedro Sánchez, malgrat les bones dades que presenta Espanya en matèria d’economia i ocupació dins del context europeu. «S’ha de corregir el camí pel qual anem, el camí relacionat amb el món de l’empresa no és l’adequat», ha assegurat en al·lusió directa als comicis generals convocats per al 26 de juny.

Fins i tot ha acusat l’Executiu central de «persecució» i «fustigació» cap als empresaris tot i que sense detallar els motius d’aquesta asseveració. «En els últims temps no hem trobat un entorn favorable per a l’empresa», ha assegurat el líder de la patronal de les pimes a l’apreciar «una política massa intervencionista». Com a exemple d’això, ha assenyalat que s’hagi posat «en la diana de la societat que les empreses guanyen diners».

Així ho ha assegurat en una roda de premsa oferta junt amb María Jesús Lorente, presidenta de Cepyme Aragón, i Antonio Lacoma, director territorial d’Ibercaja a Aragó, abans de participar en una trobada empresarial organitzada per segellar l’aliança estratègica que han assolit el banc i la patronal aragonesa per impulsar l’activitat de les pimes de la comunitat autònoma. Cuerva ha pronunciat posteriorment una conferència titulada Reptes i oportunitats per a la pime espanyola.

Cuerva ha recordat que els tres últims anys han sigut «molt durs» per a les mitjanes i petites empreses, després del «procés traumàtic» de la pandèmia i la posterior escalada inflacionista, que es va exacerbar arran de la guerra d’Ucraïna. La forta pujada dels preus, va apuntar, llasta i et roba l’esforç i tot l’estalvi que has obtingut en els últims temps, al provocar un increment «exagerat» dels costos de producció per la crisi energètica i de matèries primeres que ha portat.

«Els empresaris al centre, no en la diana»

A aquest «còctel» de dificultats, Cuerva hi ha sumat l’increment «exponencial» dels tipus d’interès, que han endurit les condicions d’accés al crèdit, i l’alça dels costos laborals derivada de la pujada del salari mínim interprofessional (SMI)que s’ha revaloritzat gairebé un 50% durant l’etapa de Pedro Sánchez.

«Les decisions últimes que prenia el Govern no ajudaven a un escenari propici per a l’activitat empresarial», ha sentenciat. «L’empresari fins i tot s’ha vist criticat per la seva activitat. Els governs han de posar els empresaris al centre de la seva política, no en la diana», ha afegit.

Notícies relacionades

Cuerva va advocar per «no esquinçar-se les vestidures» davant la nova cita amb les urnes per ser «un procés democràtic de normalitat». Davant aquestes eleccions i sigui quin sigui el Govern que s’elegeixi, ha instat a «corregir» el rumb de la política espanyola tenint en compte «pilars bàsics» per als empresaris, com l’estabilitat i la seguretat jurídica, per generar «un entorn favorable», amb «una política fiscal moderada i no confiscatòria, sense ingerències en les decisions de les empreses i unes relacions laborals flexibles».

«S’ha de dignificar el món empresarial, no som l’enemic, sinó la solució», ha asseverat. Segons el seu parer, «si Espanya no aposta per l’empresa» no hi haurà ocupació ni progrés ni Estat del benestar. Ha demanat així mateix que el Govern central tingui en compte el que li passa al teixit productiu quan aprova una normativa.