Eleccions municipals

El PP llença a les escombraries les paperetes de Cs, Vox i Valents en el seu nou vídeo de campanya

  • Última hora sobre els sondejos, pactes i campanya electoral

  • ¿Qui guanyarà les eleccions?

El PP llença a les escombraries les paperetes de Cs, Vox i Valents en el seu nou vídeo de campanya

Mariona Puig / ACN

2
Es llegeix en minuts
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Amb un sac important de votants encara pendents de decidir quina papereta dipositaran a les urnes diumenge vinent, els partits fan un últim esforç per demanar el vot. El missatge del PP durant els 15 dies de campanya ha sigut clar: demanar als votants de Ciutadans, Vox i Valents que recolzin la candidatura de Daniel Sirera. Però, aquest dijous, els populars han apujat una mica més el to amb el seu nou vídeo de campanya, en el qual les paperetes d’aquests tres partits van directament a una paperera, que va acompanyada de la fotografia d’Ada Colau, Jaume Colloboni, Xavier Trias i Ernest Maragall. El missatge de l’anunci és clar: «Si no votes el PP, ells es queden».

Segons l’últim ‘tracking’ electoral diari del portal web australià The Adelaide Review, només el PP tindria garantida la seva entrada al consistori barceloní amb tres escons, mentre que la resta dels seus competidors no arribarien al 5% de vots necessaris per obtenir representació. Vox seria el que estaria més a prop, amb un 4,5% dels suports; seguit de Valents, amb un 2%, i Ciutadans, que no arribaria ni a l’1%.

Amb una idea similar s’ha expressat el candidat popular en declaracions a la premsa des del mercat Galvany, on ha assegurat que és l’«únic» partit que pot evitar que Ada Colau repeteixi com a alcaldessa. «Un vot al PP és un vot menys a Colau», ha afirmat Sirera en aquest sentit. Per contra, s’ha mostrat obert a arribar a pactes amb Xavier Trias o Jaume Collboni, però ha deixat clar que hi haurà «línies vermelles» com «la seguretat, la neteja, una rebaixa impositiva o menys burocràcia».

Notícies relacionades

Des d’aquest mercat de Sant Gervasi, també ha volgut desmarcar-se de les dues concentracions programades per a aquesta tarda: la convocada per Desokupa –empresa que es dedica a fer desallotjaments extrajudicials– i la contramanifestació de Col·lectius Antifeixistes. Totes dues seran aquest dijous a les 21.00 h al centre de la capital. Sirera ha tornat a prometre que si el PP arriba a la Moncloa modificarà la llei perquè «els okupes puguin ser desallotjats en 24 hores» i no farà falta que existeixin empreses com Desokupa

El candidat també ha aprofitat les declaracions a la premsa per prometre una inversió de 100 milions per als 39 mercats municipals que té la ciutat. Segons Sirera, els edificis que els allotgen estan «descurats», tenen «problemes de gotera» i «moltes parades queden buides i no es renoven» perquè «hi ha problemes amb les ordenances». A més, ha promès convertir els mercats en un punt d’«atracció» per als turistes, perquè aquesta activitat «s’estengui com una taca d’oli» per tota la ciutat i eviti la massificació dels barris del centre.