Eleccions municipals 2023

Sirera exigeix a Trias que aparqui la independència per pactar: «És la CUP, però amb corbata»

  • Última hora sobre els sondejos, pactes i campanya electoral

  • ¿Qui guanyarà les eleccions?

Sirera exigeix a Trias que aparqui la independència per pactar: «És la CUP, però amb corbata»

Jordi Cortina

2
Es llegeix en minuts
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Quan falten dos dies per al tancament de la campanya, l’alcaldable del PP a Barcelona,Daniel Sirera, ha optat per encarir el preu del seu suport a un possible pacte amb Xavier Trias. En una roda de premsa a l’agència ACN, Sirera ha assegurat que li costa «pensar que el seu vot» pugui servir «per fer alcalde un independentista» i ha avisat que posarà com a condició que «renunciï» al «programa independentista de Junts» per segellar l’acord per governar a Barcelona. «Trias representa el mateix que la CUP, però amb corbata», ha exclamat.

En aquest sentit, Sirera ha dit que no posarà «Barcelona en mans de Carles Puigdemont» i que li exigirà com a condició que no s’apliqui «en res» el programa independentista de la seva formació. «L’independentisme ha sigut un mal negoci per als ciutadans i per als barcelonins, el que hem vist ha sigut un desastre per a la ciutat», ha indicat Sirera, i ha acusat Trias de «guardar l’estelada en un calaix» durant la campanya per captar més vot, mentre li ha retret no haver «renunciat» a la secessió.

Tot i que ha evitat entrar en moltes concrecions, sí que ha avisat que reclamarà «renunciar a pagar impostos a l’Agència Tributària catalana» o a «imposar el català a la resta de llengües». Així, ha assegurat que «és de sentit comú» que totes les comunicacions de l’ajuntament hagin de ser «bilingües» i que ho requerirà com a condició per a tots els possibles pactes. «No em sembla normal que el castellà no estigui representat», ha sentenciat. També ha avisat que no donarà un «xec en blanc» al candidat del PSC, Jaume Collboni, i que no permetrà que la ciutat estigui «al servei de Pedro Sánchez».

Notícies relacionades

En un altre ordre de coses, Sirera ha tornat a demanar el suport dels votants de Ciutadans, Vox i Valents per assegurar-se la representació en el futur consistori de Barcelona. En aquest sentit, ha reconegut que durant un temps «molta gent pensava que el vot útil era Ciutadans», però que ara «el vot útil» perquè «no caigui en Ada Colau ni en mans separatistes» és el PP.

A més, ha asseverat que no veu cap gran diferència amb el partit taronja ni amb la formació liderada per Eva Parera perquè diu que «només copia» el seu partit. En aquest sentit, i recordant que Parera ha assegurat que si visqués a Madrid votaria Isabel Díaz Ayuso, l’ha desafiat a donar-li el seu vot. «Si creu realment que Barcelona necessita un canvi, podria votar el PP; si vol recolzar les polítiques d’Ayuso, el que ha de fer és votar-me a mi», ha conclòs.