Eleccions municipals

El PP proposa cobrir el tram de la Gran Via que va de Glòries a Sant Adrià

Sirera presenta una denúncia contra l’ajuntament i la Generalitat per «inacció» a la Bonanova

  • AL MINUT | ELECCIONS MUNICIPALS I AUTONÒMIQUES 2023

  • ¿Qui guanyarà les eleccions? Aquestes són les prediccions

El PP proposa cobrir el tram de la Gran Via que va de Glòries a Sant Adrià
3
Es llegeix en minuts
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Cobrir el tram de la Gran Via que va des de la plaça de les Glòries fins a Sant Adrià de Besòs i crear una zona verda a la cobertura de la carretera. És la promesa electoral que ha fet aquest divendres a la tarda el candidat dels populars a l’alcaldia de Barcelona, Daniel Sirera, que assegura que serviria per «unir» el districte de Sant Martí, que ara està «partit per la meitat» per l’autopista urbana.

L’obra, segons Sirera, es podria finançar amb fons europeus. De fet, el candidat ho ha anunciat acompanyat de l’eurodiputada del PP Dolors Montserrat, que ha promès que des del Parlament Europeu ajudarà per aconseguir que els fons Next Generation arribin a Barcelona. Aquesta és una de les reivindicacions històriques de la zona, tot i que de moment, l’equip municipal només ha tirat endavant la part que afecta la plaça de les Glòries, amb l’obertura del túnel, després de set anys d’obres.

Denúncia contra l’Ajuntament i el Govern per la Bonanova

Hores abans, al matí, i després d’anunciar-ho molt, Sirera ha formalitzat finalment la denúncia contra el govern municipal i contra la Conselleria d’Interior per, segons el popular, donar ordres a la policia de «no actuar» contra els okupes de la Bonanova que «van disparar balins» i «van soldar tanques que paguem entre tots per fer barricades». Concretament, s’acull als delictes 408 i 409 del Codi Penal que plantegen una pena d’entre sis mesos i dos anys d’inhabilitació per a les «autoritats» que «intencionadament» no promoguin «la persecució de delictes».

No es tracta d’una querella criminal contra cap responsable públic concret, sinó d’una denúncia per demanar a la justícia que «faci les investigacions oportunes» per «identificar els responsables» de donar ordres de no actuar. En l’escrit, que s’ha presentat aquest divendres davant el jutjat de guàrdia de la Ciutat de la Justícia, els populars asseguren que «diverses fonts obertes periodístiques» sostenen que tant Jaume Collboni –tot i que en el moment dels fets ja no ocupava cap càrrec dins de l’ajuntament– així com l’alcaldessa Ada Colau i el Departament d’Interior van donar «ordres expresses de no actuar, i van fer abandó de les seves funcions.»

Fets «gravíssims»

També hi adjunten com a proves vídeos publicats en diferents mitjans de comunicació en els quals es veu, per exemple, un home disparant balins des del terrat de la finca ocupada el mes de març, quan es va anul·lar el desallotjament de l’immoble. Segons assegura el PP, no hi ha hagut cap detenció ni identificació per aquests fets. L’edifici del Kubo –propietat de la Sareb– havia de ser desallotjat el 23 de març, però els Mossos van descartar portar-ho a terme perquè van considerar que no es donaven les «garanties de seguretat i eficàcia necessàries» i finalment el jutjat ho va suspendre. Encara no hi ha nova data.

Notícies relacionades

En declaracions a la premsa davant la Ciutat de la Justícia, Sirera ha qualificat els fets de «gravíssims». «La policia ha de garantir la seguretat. No es poden donar instruccions perquè no persegueixin delictes ni s’identifiquin persones», ha denunciat.

L’alcaldessa Ada Colau ha reaccionat a la presentació de l’esmentada denúncia qualificant-la de «’fake news’» i ha atribuït al popular que es tracta d’una «línia vermella». L’alcaldessa també creu que la denúncia «no va enlloc» i ha instat Sirera a demanar disculpes i a «rectificar», una cosa que Sirera ja ha descartat. «Em preocupa que Colau estigui al costat dels okupes, dels que roben tanques i disparen als veïns», ha dit.