En el Congrés

Sánchez critica a Bildu les llistes però els emplaça a continuar recolzant el Govern

Sánchez critica a Bildu les llistes però els emplaça a continuar recolzant el Govern

David Castro

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +
Miguel Ángel Rodríguez

«Vostès s’han equivocat en l’elaboració de les llistes. Pot ser legal, però, sens dubte, no és decent», li ha etzibat Pedro Sánchez a la portaveu d’EH Bildu al Congrés, Mertxe Aizpurua. Després d’una setmana de polèmica per la inclusió en les llistes electorals dels abertzales de 44 condemnats per pertànyer a ETA, el cap de l’Executiu ha repetit la crítica que ja va fer divendres passat, però aquesta vegada davant una de les seves dirigents. No obstant, el president del Govern no ha volgut trencar amb EH Bildu, com li ha exigit el PP, i els ha emplaçat a continuar negociant amb el Govern.

Notícies relacionades

Un dia després que set candidats, els que tenen delictes de sang, anunciessin la seva intenció de no ser regidors si surten elegits a les urnes el pròxim 28M, Sánchez ha demanat «un missatge molt més rotund i contundent de reparació, perdó i, per descomptat, de reconciliació i d’homenatge a les víctimes». Una vegada ha fet aquesta reflexió, Sánchez s’ha llançat a enumerar les polítiques impulsades pel Govern de coalició.

En aquest context, ha anunciat que al juny, quan caducarà l’escut social, l’Executiu impulsarà les mesures necessàries. «Esperem comptar amb el seu suport», li ha dit Sánchez a Aizpurua.