Eleccions municipals

Daniel Sirera: «Per sobre del meu cadàver faré alcaldessa Ada Colau»

  • AL MINUT | ELECCIONS MUNICIPALS I AUTONÒMIQUES 2023

  • ¿Qui guanyarà les eleccions? Aquestes són les prediccions

Daniel Sirera: «Per sobre del meu cadàver faré alcaldessa Ada Colau»

LAURA FÍGULS / ACN

2
Es llegeix en minuts
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

¿Qui governarà Barcelona a partir del 28 de maig? En aquest punt de la cursa electoral, ningú en té clara la resposta. Les enquestes donen fins a tres possibles guanyadors i, a més, tot dependrà de com quedi l’aritmètica i dels possibles pactes que es puguin fer. Tot i que si depèn del candidat del PP,Daniel Sirera, hi ha una cosa clara: que els seus vots no serviran per donar el govern a Ada Colau o a Ernest Maragall. «Per sobre del meu cadàver faré alcaldessa Colau». Amb aquesta contundència ho ha afirmat en una entrevista al programa ‘Els matins de TV3’, en què sí que s’ha obert a pactar amb Jaume Collboni o amb Xavier Trias, tot i que amb condicions.

«Em costa molt escollir entre ensurt i mort. Hauríem de parlar de programa: més seguretat, més neteja, més vivenda i menys impostos», ha afirmat, després d’afegir també que no posaria «Barcelona al servei ni de Pedro Sánchez ni de Carles Puigdemont». A més, Sirera ha deixat clars altres punts del seu programa que podrien ser línies vermelles de cara a un pacte postelectoral: com les superilles o el tramvia per la Diagonal. Sobre aquest model de pacificació, l’alcaldable popular ha assegurat que estudiarà cadascuna de les superilles per veure les «conseqüències socials o econòmiques» de cadascuna i veure quines «s’han de treure». Sobre la unió del tramvia per la Diagonal, ha apostat directament per revertir-ho, perquè assegura que deixarà la ciutat «absolutament trinxada i trencada» i que serà un «caos» a nivell de trànsit.

«Dret a escollir entre transport públic i privat»

Notícies relacionades

Així, ha reivindicat el dret dels ciutadans a «poder escollir entre el transport públic i el privat» i ha assegurat que primer cal millorar el servei ferroviari per arribar a la ciutat, abans d’optar per estratègies de pacificacions com les superilles». «Quan el transport públic estigui bé, ens podrem plantejar aquests canvis», ha assenyalat, a més d’afegir que amb una Barcelona «col·lapsada» hi ha «més contaminació». Sobre com millorar el servei de Rodalies, Sirera ha descartat que el traspàs a la Generalitat pugui ser una solució, ja que assegura que «tot el que toca ho destrossa», i ha apostat per «més inversió» i «més planificació».

En la mateixa entrevista, Sirera ha apostat per incentivar la construcció de vivenda, com a part de la solució davant l’increment de preus, així com també ha demanat acabar amb la «turismofòbia» i eliminar la moratòria als hotels. En aquest punt, ha criticat que no s’hagin tirat endavant projectes com els Jocs Olímpics d’hivern ni l’Hermitage, tot i que sí que ha celebrat que l’any que ve se celebri la Copa Amèrica «malgrat l’ajuntament», ha matisat. Amb tot, ha assegurat que li «agradaria» que Barcelona tornés a ser seu olímpica com ho va ser el 1992.