Eleccions municipals

El regidor crític de Ciutadans Paco Sierra s’afilia al PP

  • AL MINUT | ELECCIONS MUNICIPALS I AUTONÒMIQUES 2023

  • ¿Qui guanyarà les eleccions? Aquestes són les prediccions

El regidor crític de Ciutadans Paco Sierra s’afilia al PP

PPC

2
Es llegeix en minuts
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El regidor díscol de Ciutadans, Paco Sierra, ha anunciat aquest dimecres que es fa militant del Partit Popular. Ho ha fet en una roda de premsa a la seu del partit a Barcelona acompanyat de l’alcaldable, Daniel Sirera, i de la portaveu i diputada del partit, Lorena Roldán, que en el passat també ha tingut càrrecs institucionals per Ciutadans. Sierra ha assegurat que fa el pas perquè considera que els populars són «l’únic partit de centre liberal i de centre dreta» que pot obtenir representació a l’Ajuntament de Barcelona i demana no dividir el vot el 28M per poder tenir més regidors a la plaça de Sant Jaume. Sierra va ser expulsat de la formació taronja la tardor passada, després d’autoproclamar-se líder del grup municipal.

A més, segons avisen els populars, aquest no serà l’únic fitxatge. La candidatura prepara un acte per al cap de setmana vinent de suports a Sirera en què, segons ha assegurat Sierra, hi haurà «més exdiputats de Cs del Parlament de Catalunya dels que ara té el partit» a la Cambra catalana. Amb aquest fitxatge, el candidat popular torna a insistir en el vot útil i demana unir tot el ‘constitucionalisme’ sota la papereta del PP en les pròximes eleccions. Assegura que si fos així, la candidatura podria ser la segona força a l’ajuntament amb nou regidors. «Obrim les portes del PP de bat a bat. Tothom que vulgui afegir-s’hi serà benvingut», ha exclamat el candidat municipal, que també ha avançat que està parlant amb «persones d’altres partits».

Notícies relacionades

Aquest divendres passat, un sector crític de Cs ja va fer públic un manifest en el qual anunciava que es donava de baixa del partit i demanava a Grau que retirés la candidatura per evitar «dividir el vot ‘constitucionalista’». Darrere del manifest hi havia una part del grup municipal sortint, encapçalat per la també regidora Noemí Martín –expedientada– i tres consellers de districte del partit –Mercè Escofet, Alberto Pichel i Marcos Rodríguez–, amb el qual el partit té múltiples tensions des de fa mesos. Sierra també estava darrere de l’escrit, tot i que no n’era un dels signants perquè ja no era dins de la formació.

El partit taronja, que va cultivar sis regidors les últimes eleccions, ha acabat la legislatura sense cap representant fidel al partit dins de l’ajuntament. Primer va ser a causa del cisma amb Manuel Valls a l’inici de la legislatura i, la tardor passada, per la ruptura amb els tres representants que van mantenir després del daltabaix de la investidura d’Ada Colau: Sierra, Martín i Julia Barea, que també té obert un expedient disciplinari.