Sondejos municipals

Collboni guanyaria les eleccions per davant de l’empat Colau-Trias i el PP trauria 5 regidors, segons una enquesta de GAD3

  • Última hora sobre l’inici de la campanya electoral

  • ¿Qui guanyarà les eleccions?

Collboni guanyaria les eleccions per davant de l’empat Colau-Trias i el PP trauria 5 regidors, segons una enquesta de GAD3
1
Es llegeix en minuts
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El PSC deJaume Collboni guanyaria folgadament les eleccions municipals a Barcelona, amb 12 regidors, seguit d’un empat tècnic entre Ada Colau iXavier Trias, que es traurien entre 8 i 9 regidors. Així ho apunta una enquesta de l’empresa GAD3 a què ha tingut accés EL PERIÓDICO, que també dona 6 representants al republicà Ernest Maragall i 5 al popular Daniel Sirera.

Amb els resultats de la part alta de l’enquesta, Collboni podria pactar tant amb Colau com amb Trias i en tindria prou per sumar els 21 regidors que marquen la majoria absoluta. No obstant, amb els de la part baixa, necessitaria el suport d’un tercer grup.

L’altre titular que deixa l’enquesta és que el PP seria l’únic dels quatre partits de la dreta ‘constitucionalista’ que tindrien assegurada la representació. A diferència de fa quatre anys, quan van aconseguir entrar a l’ajuntament per només 40 vots, ara els populars aconseguirien més d’un 11% dels sufragis.

En canvi, qui ara està al límit de donar la campanada i obtenir representació és Vox. Segons aquesta enquesta, l’extrema dreta és a prop llindar per obtenir representació –situat en el 5%– i podria treure entre 2 i 0 regidors. Fa quatre anys es van quedar amb un 1,9% dels vots.

Molt més lluny hi hauria Ciutadans, que firmaria un 3,3%, i Valents, que ni tan sols arribaria a l’1% –segons aquest sondeig trauria un 0,7%–. La CUP tampoc obtindria representació, i es quedaria amb un 3,9%, una xifra molt similar a la de fa quatre anys, malgrat que l’experiment de Primàries no es presenta aquesta vegada.

Notícies relacionades

Quant a la resta de percentatges, ERC passaria del 21,4% de vots de fa quatre anys a un 13,2%. També retrocedirien els Comuns, en el seu cas tres punts –del 20,7% al 17,4%–, mentre que el PSC creixeria sis punts percentuals –del 18,4% al 24%– i Junts, set –del 10,5% al 17,3%–. La gran patacada se l’emportaria Ciutadans, que passaria del 13,2% –i els seus sis regidors– a quedar fora del consistori.

L’enquesta de GAD3 es va realitzar entre el 18 i el 20 d’abril, tres setmanes abans del tret de sortida de la campanya, amb una mostra de 802 entrevistes telefòniques. La meitat es van realitzar a telèfons fixos i l’altra meitat a mòbils.