Eleccions municipals 2023

Jaume Collboni presenta la seva candidatura i acusa Xavier Trias d’«amagar» les sigles de Junts

L’alcaldable del PSC advoca per tornar a la Barcelona governada pels socialistes dels quals d’altres senten «nostàlgia»

Jaume Collboni presenta la seva candidatura i acusa Xavier Trias d’«amagar» les sigles de Junts

PSC

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’aspirant del PSC a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha presentat aquest dissabte la seva candidatura al complet, de la qual ha destacat el nivell d’«integritat» i de «capacitat de bon govern». A més de considerar que és la més «preparada per governar la ciutat» ha carregat, sense esmentar-ne directament els noms, tant contra l’alcaldessa Ada Colau com contra el candidat de Junts, Xavier Trias. «D’altres fan continuisme, d’altres no saben què fan, d’altres amaguen les seves sigles. Nosaltres no, som el que representem», ha defensat dos dies després de la sentència condemnatòria a la presidenta de Junts, Laura Borràs, i que Trias no anés a donar-li suport a les portes del Parlament.

Collboni ha reivindicat que la seva llista electoral integra persones «amb experiència i coneixement» sobre la ciutat. «Som, senzillament, barcelonins que estimem Barcelona», ha dit des de la plaça Europa de Montjuïc envoltat de tot l’equip que es presenta a les eleccions municipals del 28 de maig. És per això, ha afegit, que estan preparats per governar «des del minut zero» perquè venen de fer-ho durant molts anys i perquè quan altres rivals polítics parlen de nostàlgia de Barcelona fan referència a l’època socialista.

Notícies relacionades

Per a l’alcaldable del PSC, el moment és «il·lusionant», tot i que reclama que és necessària «molta escolta i perseverança, rigor, sentit comú i tocar de peus a terra». Segons el seu parer, la capital «necessita urgentment ser ordenada» i ha reivindicat un govern municipal que estigui «al costat de la gent emprenedora» i que no suposi un «fre». Segons Collboni, és la seva candidatura la que pot obrir una etapa després de 12 anys sense govern socialista –els 4 de Trias i els 8 de Colau. Responent a aquest objectiu, el lema de la seva campanya serà ‘De nou Barcelona. Collboni alcalde’ per tornar a posar la ciutat «en marxa» –expressió que fa servir el PSC en català– i recuperar oportunitats i «autoestima».

Entre els membres de la seva candidatura hi ha l’exdelegada del Govern central Maria Eugènia Gay, com a número dos, els actuals regidors Laia Bonet i Albert Batlle, que ocuparan el tercer i el quart lloc de la llista, i l’exlíder de Catalunya Sí que es Pot Lluís Rabell, en setena posició.