Eleccions municipals 2023

Jaume Collboni fitxa l’exalcalde de Manresa com a número 9 del PSC a Barcelona

En la llista socialista amb Jordi Valls hi ha David Escudé, Rosa Alarcón i Albert Batlle

Jaume Collboni fitxa l’exalcalde de Manresa com a número 9 del PSC a Barcelona

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Gisela Macedo
Gisela Macedo

Periodista

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El PSC ha aprovat aquest dijous la llista que presentarà a les eleccions municipals de Barcelona el 2023. L’alcaldable Jaume Collboni comptarà amb perfils ja coneguts com la delegada del Govern a Catalunya Maria Eugènia Gay o la regidora Laia Bonet, que seran les números 2 i 3; i també amb cares noves com l’exalcalde de Manresa i actual director general de Mercabarna, Jordi Valls, que figura en la posició número 9 de la llista electoral.

Jordi Valls va ser alcalde de la capital del Bages des del 1995 i fins al 2006, conseller de Treball i Indústria de la Generalitat l’any 2006 i president de l’Autoritat Portuària de Barcelona del 2006 al 2020. Des del 2020 i fins a l’actualitat, Valls és director general de Mercabarna. Collboni proposa que ell sigui tinent d’alcaldia d’Economia i Hisenda, si aconsegueix governar la capital catalana.

Nou equip

Des del PSC asseguren que la seva llista la compon «un equip preparat per governar» i per «donar resposta a les necessitats dels barcelonins i barcelonines, i tornar a fer de Barcelona una ciutat ordenada i amb oportunitats per a tothom».

Entre els elegits també hi ha Albert Batlle, actual regidor de Seguretat a qui Collboni postula com a regidor de Ciutat Vella. També proposa que Maria Eugènia Gay sigui la tinenta d’alcaldia de Presidència, Bon Govern i Relacions Internacionals; Laia Bonet, tinenta d’alcaldia d’Urbanisme i Vivenda; Lluis Rabell, tinent d’alcaldia del Pla de Barris i Participació Ciutadana; Marta Villanueva, responsable de Salut i Raquel Gil, responsable de Treball.

Notícies relacionades

En la llista presentada aquest dijous també figuren David Escudé, actual regidor d’Esports i Rosa Alarcón, regidora del districte d’Horta-Guinardó. 

Així queda la llista del PSC per a les municipals de Barcelona:

  1. Jaume Collboni

  2. Maria Eugènia Gay

  3. Laia Bonet

  4. Albert Batlle

  5. David Escudé

  6. Marta Villanueva

  7. Lluís Rabell

  8. Rosa Alarcón

  9. Jordi Valls

  10. Raquel Gil

  11. Xavier Marcé

  12. Sara Belbeida

  13. Joan Ramon Riera

  14. Laura Millán

  15. Ivan Pera

  16. Sofía Bajo

  17. Javier Rodríguez

  18. Irene Morales

  19. Albert Ariso

  20. María José Arteaga