Contaminació

Xavier Trias diu que els cotxes «no tenen res a veure» amb el canvi climàtic

El candidat de Junts a l’Ajuntament de Barcelona considera que els vehicles de combustió no tenen efecte sobre la crisi climàtica, tot i que sí sobre la pol·lució

Xavier Trias diu que els cotxes «no tenen res a veure» amb el canvi climàtic
2
Es llegeix en minuts
ACN

El candidat de Junts a l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, ha assegurat que els cotxes no tenen «res a veure» amb la crisi climàtica, sinó amb la «pol·lució». «No té res a veure amb el canvi climàtic, allò dels cotxes. Té a veure amb la pol·lució, però no amb el canvi climàtic. Qui es cregui que els cotxes són canvi climàtic està equivocat», ha assegurat en una conferència organitzada pel diari ‘Línea’. Segons ell, «es barregen coses i es creen grans confusions perquè gent de molt bona fe acabi apuntant-se a batalles que no són les mateixes». Trias ha defensat que «cal fer que els cotxes no generin pol·lució» i fer una «aposta clara» pel cotxe elèctric.

Les declaracions de Trias han causat diverses reaccions crítiques. Guille López, integrant del moviment ‘Eixample Respira’ i membre de la llista de Barcelona En Comú com a independent, ha sigut una de les veus que l’ha criticat. En un fil a Twitter, López ha dit que Trias «sembla Don Quixot lluitant contra els molins de vent» a l’afirmar que els cotxes no contribueixen al canvi climàtic. 

Segons ell, l’alcaldable de Junts concep Barcelona com un «conglomerat d’autopistes destinades a facilitar l’ús del cotxe dins de la ciutat». «Barcelona, com qualsevol altra ciutat de Catalunya, ha de poder ser ambiciosa i no restar estancada en el passat», ha tuitejat. 

El candidat per Barcelona En Comú ha apuntat també que la capital catalana només continuarà creixent i serà competitiva «si ho fa de manera sostenible i d’acord amb els estàndards europeus». En aquesta línia, ha denunciat també que «davant de problemes complexos sempre hi ha la temptació d’oferir solucions simples».

Les declaracions de Trias també han sigut criticades per la regidora d’ERC i número 2 de l’alcaldable Ernest Maragall, Elisenda Alamany. «La Barcelona que Trias imagina ja no existeix. És un passat que no tornarà», ha indicat Alamany a Twitter. «Pensava que estava superat, però veig que no», ha declarat.

«¿S’apuntarà al ‘trumpisme’ de Borràs?»

Notícies relacionades

El tinent d’alcalde i regidor de Presidència de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí (Barcelona en Comú), ha preguntat al candidat de Junts a l’alcaldia de la ciutat si «s’apuntarà al ‘trumpisme’ de la senyora [Laura] Borràs».  «Seria molt interessant saber què en pensa Trias: si demanarà aconseguir l’estabilitat institucional en la segona institució dels catalans o si s’apuntarà al ‘trumpisme’ de la senyora Borràs», ha dit durant la seva intervenció al ple en la proposició que demanava reprovar l’alcaldessa, Ada Colau.

Martí ha criticat que Junts vulgui mantenir Borràs i que s’hagi «posicionat a favor del ‘trumpisme’ català de la senyora Borràs» després de la sentència que la condemna a quatre anys i mig de presó i 13 d’inhabilitació per prevaricació i falsedat documental.