Ple municipal

Ernest Maragall acusa Colau de fer propaganda electoral amb diners públics

Aprovada la proposta dels republicans que un informe detalli els anuncis del consistori en els primers tres mesos del 2023

Ernest Maragall acusa Colau de fer propaganda electoral amb diners públics

Sílvia Jardí / ACN

2
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

«Un govern ha de governar, no fer propaganda», ha afirmat aquest divendres al ple municipal Ernest Maragall, que ha retret a Ada Colau que el govern de la ciutat faci «propaganda» electoral amb diners públics en aquests temps de precampanya.

«Junts proposa reprovar la gestió de l’alcaldessa de Barcelona, però l’abstenció d’ERC ho impedeix»

«No es poden proposar programes electorals sota l’aparença de propostes del govern», ha afirmat el president del grup d’ERC, que ha presentat una iniciativa que denuncia que molts projectes que ha presentat el govern el primer trimestre del 2023 «són accions de partit, no de ciutat», i ha demanat un informe en 15 dies sobre les campanyes organitzades pel consistori en aquests tres mesos. La proposta ha prosperat amb el suport de tots els grups menys els socis del govern, Barcelona en Comú i el PSC.

Suport amb retrets

El regidor de Junts Joan Rodríguez ha coincidit en la crítica d’ERC i ha remarcat que recolzaria la seva reclamació, però ha afegit que també alguns membres del Govern estan fent campanya amb alcaldables republicans en altres localitats (llegeixi’s el titular d’Interior, Joan Ignasi Elena, amb Gabriel Rufián a Santa Coloma de Gramanet).

Noemí Martín, de Ciutadans, i Josep Bou, del PP, també han denunciat propaganda electoral per part de Colau i tots dos han afegit tot seguit un retret a ERC per la seva complicitat amb el govern de Barcelona. Com Rodríguez, han anunciat el seu suport a la iniciativa presentada per Maragall.

«Aquelarre onanista»

«Sort que a Barcelona no hi ha pantans, perquè és l’únic que no ha inaugurat vostè», ha advertit Colau al regidor de Valents Óscar Benítez, que ha considerat la «guinda» de la propaganda institucional les jornades, la festa i el llibre que es van fer sobre les superilles. Benítez ha arribat a parlar d’«aquelarre onanista» del govern local.

Notícies relacionades

Per part del govern, el tinent d’alcalde Jordi Martí Grau ha contestat amb vehemència a Maragall acusant-lo de fomentar iniciatives al ple que no proposen res i que es basen en el «nyinyinyinyi». Martí s’ha referit a l’acte d’Elena amb Rufián: «Això sí que no ho havíem vist mai».

Intent fallit

Minuts després d’aquest debat, s’ha abordat la petició de reprovació de Colau i el seu equip de govern, és a dir, també el PSC. La proposta dels postconvergents justificava la reprovació per «la falta de lideratge en defensa de Barcelona i el seu fracàs al solucionar els principals problemes en aquests dos últims mandats», és a dir, del 2015 fins ara.