Investigació en marxa

Els Mossos tenen imatges dels joves que van fer burla amb cartells de l’Alzheimer de Maragall

La policia catalana va obrir una investigació d’ofici per un atac que instrueixen com un delicte d’odi

Els Mossos tenen imatges dels joves que van fer burla amb cartells de l’Alzheimer de Maragall
1
Es llegeix en minuts

Els Mossos d’Esquadra disposen d’imatges dels tres sospitosos de penjar els cartells que es burlaven d’Ernest Maragall, candidat a l’alcaldia de Barcelona. Es tracta de captures obtingudes per càmeres de seguretat d’establiments pròxims que mostren tres joves que van actuar sense cobrir-se el rostre. La Comissaria General d’Informació, no obstant, en desconeix la identitat.

La policia catalana va obrir una investigació d’ofici per mirar d’esbrinar qui havia penjat uns cartells que es burlaven de l’Alzheimer que pateix el seu germà Pasqual Maragall, exalcalde de Barcelona i expresident de la Generalitat. Els Mossos ho tracten com un delicte d’odi. Dies després, el mateix Maragall va formalitzar una denúncia per aquests fets.

Notícies relacionades

Els cartells van aparèixer el 9 de març passat a tres seus d’ERC a Barcelona. Els desconeguts van penjar a les parets cartells idèntics, amb cinta adhesiva a mà, que mostraven una fotografia antiga de Pasqual Maragall en primer pla i una altra de recent d’Ernest Maragall amb la frase «Fora l’Alzheimer de Barcelona» repetida amb diverses tipografies.

Els locals del partit on van aparèixer els cartells són la seu nacional al carrer Calàbria, la seu de la federació barcelonina del partit a Consell de Cent i el casal de l’Eixample al carrer Villarroel. També es van trobar cartells del mateix tipus en uns arbres del barri de les Corts i en un semàfor de plaça Catalunya al costat de la parada de l’Aerobús.