Acció anònima

Seus d’ERC a Barcelona, empaperades amb una burla a l’Alzheimer de Pasqual Maragall

Els cartells mostren la frase «Fora l’Alzheimer de Barcelona» i fotografies de l’exalcalde i el seu germà, Ernest Maragall

Seus d’ERC a Barcelona, empaperades amb una burla a l’Alzheimer de Pasqual Maragall

El Periódico

2
Es llegeix en minuts
Meritxell M. Pauné

Tres seus d’ERC a la ciutat de Barcelona van rebre un atac polític particularment personal la nit de dimecres a dijous. A les parets hi van aparèixer cartells idèntics, penjats amb cinta adhesiva a mà, que ataquen la candidatura d’Ernest Maragall a l’alcaldia utilitzant la malaltia que té el seu germà i exalcalde de la ciutat, Pasqual Maragall.

Les fotocòpies mostren una fotografia antiga de Pasqual Maragall en primer pla i una altra de recent d’Ernest Maragall junt amb la frase «Fora l’Alzheimer de Barcelona», repetida amb diverses tipografies. Els locals del partit on han aparegut els cartells són la seu nacional al carrer de Calàbria, la seu de la federació barcelonina del partit a Consell de Cent i el casal de l’Eixample al carrer de Villarroel. També han aparegut cartells del mateix tipus en uns arbres del barri de les Corts i en un semàfor de la plaça de Catalunya al costat de la parada de l’Aerobús.

Militants del partit van detectar els cartells al sortir de reunions als locals. L’alcaldable, que està molt dolgut per la referència al seu germà, va tenir coneixement del cas al ser-ne advertit per militants a través de missatgeria mòbil.

Fonts del partit consultades per EL PERIÓDICO apunten que es revisaran les càmeres de seguretat de la seu nacional. A la seu de Consell de Cent una persona que s’havia quedat al local fins tard va poder veure tres persones de mitjana edat just després d’enganxar els cartells. El partit valora si emprendre accions legals per aclarir qui hi ha al darrere.

Un «ultratge» per a Ernest Maragall

Després de la publicació de la notícia en aquest mitjà, el candidat va qualificar, en un tuit, l’acció de «joc brut», «atac indigne» i «ultratge».

Notícies relacionades

La publicació de Maragall va suscitar ràpidament reaccions de condemna de ciutadans i de dirigents com el president del partit, Oriol Junqueras, o el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena.

També li va mostrar el seu suport un competidor directe en les municipals, Xavier Trias (Junts). «Una acció carregada d’indignitat, que em fa fàstic», va dir. També l’alcaldessa Ada Colau va rebutjar la burla i l’ajuntament va ordenar als seus operaris que retiressin els cartells que quedessin a la via pública.