Eleccions

Junqueras crida a la «responsabilitat» de Junts i el PSC perquè recolzin el Govern i Aragonès

El president d’ERC acusa el partit socialista de «tapar l’espionatge als líders independentistes» amb la moció de censura de Vox

Junqueras crida a la «responsabilitat» de Junts i el PSC perquè recolzin el Govern i Aragonès

Marc Puig

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha cridat a «la responsabilitat» de Junts i el PSC perquè anteposin Catalunya als seus interessos privats i de partit, ha dit, i que recolzin el Govern i el president de la Generalitat, Pere Aragonès.

En declaracions als periodistes, aquest dissabte a Sant Feliu de Llobregat (Barcelona), ha assegurat que alguns partits polítics prioritzen les disputes i les discussions «en lloc de posar-se al costat del Govern i afrontar qüestions tan importants com el model policial i la sequera».

En resposta a les declaracions aquest dissabte del secretari general de Junts, Jordi Turull, en què ha criticat la manera d’actuar d’ERC davant la sequera, Junqueras ha defensat que davant aquest tipus d’emergències el que cal fer des del Govern és «intentar prendre mesures».

I ha afegit: «El que haurien de fer aquests partits polítics que tant critiquen, que sempre critiquen, és posar-se al costat del Govern, al costat del president Pere Aragonès i al costat de la gent, en comptes de dedicar-se sempre a criticar-ho tot i posar pals a les rodes».

Notícies relacionades

Així, Junqueras ha insistit que aquestes formacions han de recolzar el Govern i deixar «de buscar excuses per no ajudar la bona gent» de Catalunya.

Junqueras també ha acusat el PSOE d’haver intentat utilitzar la moció de censura de Vox aquesta setmana contra el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, per «tapar la comissió d’investigació del Parlament Europeu sobre el cas Pegasus». I ha reiterat que, sota el seu punt de vista, el partit socialista ha volgut «tapar l’espionatge als líders independentistes».