Crisi institucional

Cinc vocals progressistes del CGPJ es reuneixen per analitzar les conseqüències jurídiques d’una dimissió en bloc

Esperen poder adoptar una decisió definitiva dimarts en una altra trobada amb tots els integrants del bloc progressista

Cinc vocals progressistes del CGPJ es reuneixen per analitzar les conseqüències jurídiques d’una dimissió en bloc
1
Es llegeix en minuts
Cristina Gallardo

Cinc integrants del bloc progressista del Consell General del Poder Judicial han mantingut una reunió aquest divendres per valorar la possibilitat de renunciar als seus càrrecs i forçar així una pèrdua de quòrum al ple de la institució que obligui els grups parlamentaris a tornar a plantejar-se la renovació de l’òrgan, caducat fa gairebé quatre anys i mig.

Notícies relacionades

Han sigut presents les vocals Concepción Sáez –que ha anunciat la seva renúncia de manera unipersonal en una carta al president suplent, Rafael Mozo–, Clara Martínez de Careaga, Álvaro Cuesta, Mozo i, per videoconferència, Pilar Sepúlveda.

En la reunió han plantejat que, «davant la insostenibilitat» de la no renovació i el que suposa com a «suspensió de la Constitució», s’haurien d’analitzar «possibles escenaris i les possibilitats i conseqüències jurídiques de noves renúncies», que consideren que seran, en tot cas, «individuals i no col·lectives». El bloc complet, integrat per vuit vocals, es reunirà dimarts a les set de la tarda per adoptar una decisió definitiva.