Crisi institucional

Vocals progressistes del CGPJ es plantegen una dimissió en bloc per forçar la renovació de l’òrgan

Vocals progressistes del CGPJ es plantegen una dimissió en bloc per forçar la renovació de l’òrgan
1
Es llegeix en minuts
Cristina Gallardo

La renúncia coneguda aquest dijous de la vocal del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) Concepción Sáez, pertanyent al sector progressista de la institució, podria convertir-se en un revulsiu davant la greu situació que arrossega un òrgan que està a punt de complir quatre anys i mig en funcions sense que el PSOE i el PP aconsegueixin renovar-lo. Davant aquesta tessitura, veus del sector minoritari plantegen una dimissió col·lectiva que, tot i que no arrossegui tots els vocals, aconsegueixi que una pèrdua del quòrum necessari per adoptar qualsevol situació paralitzi el Consell i obligui els polítics a actuar.

Notícies relacionades

Fonts del sector progressista assenyalen que demà està prevista una reunió dels vocals que integren aquest grup. Un d’ells, l’exdiputat del PSOE Álvaro Cuesta, ha plantejat la seva «disposició i voluntat» de dimitir, així com de plantejar aquesta qüestió en el ple que se celebrarà el dia 30.

Concretament, demanarà que la sessió valori l’actual situació del Consell i la «possible dimissió dels seus vocals». La seva postura, no obstant, no és compartida de moment per la totalitat del grup minoritari.