Davant la cita al Congrés

El Govern, sobre la moció: «És la capitulació matrimonial entre Feijóo i Vox»

La portaveu de l’Executiu considera que el debat d’aquesta setmana mostrarà que el líder del PP «ha lligat el seu futur polític» a la ultradreta

El Govern, sobre la moció: «És la capitulació matrimonial entre Feijóo i Vox»

David Castro

2
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

El Govern té un guió molt definit per enfrontar-se a la moció de censura de Vox, que es començarà a debatre dimarts al Congrés, amb l’economista Ramón Tamames com a candidat abocat al fracàs, ja que només comptarà amb els 52 diputats de la formació ultra. Màxim «respecte» a la convocatòria. Bon to amb l’aspirant, que té 89 anys i i es presenta per anticipar les generals i que se celebrin el 28 de maig, juntament amb les municipals i autonòmiques, en lloc de fer-ho a finals d’any. Posada en valor de les mesures socials aprovades aquesta legislatura: reforma i revalorització de les pensions, reforma laboral i pujada del salari mínim interprofessional, entre d’altres. I continus atacs al líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, que s’abstindrà, en lloc de votar-hi en contra, i ni tan sols assistirà a la cita a la Cambra baixa. Per al Govern, la moció, en realitat, representarà les «capitulacions matrimonials» entre la dreta i la ultradreta.

«Sentim respecte absolut pel que representa la moció de censura com a instrument constitucional. I també orgull de saber que estem atenent la majoria dels espanyols amb les nostres polítiques. Per tant, orgull de la feina feta i determinació davant el camí a recórrer per revertir totes les retallades del PP. I ganes de continuar treballant per Espanya. La moció té algunes novetats: Vox sotmet un candidat interposat, i el PP en lloc d’oposar-s’hi, s’abstindrà. El que propiciarà el senyor Feijóo no és ni més ni menys que lligar el seu futur polític a la ultradreta. I això no deixa de ser important per part d’algú que va dir que era moderat», ha assenyalat aquest dilluns la portaveu del Govern, Isabel Rodríguez, després del Consell de Ministres.

Notícies relacionades

En un moment en què Feijóo va per davant a gairebé totes les enquestes (amb l’excepció dels baròmetres del CIS), els socialistes estan abocats a trencar la imatge «moderada» del líder del PP. Rodríguez ha recordat que una de les seves primeres decisions a l’aconseguir el control del partit, després de forçar la dimissió de Pablo Casado, va ser donar el vistiplau a la coalició entre el PP i Vox a Castella i Lleó, que de moment és l’única autonomia on la dreta i l’extrema dreta governen juntes. En aquest sentit, el debat d’aquesta setmana representa una valuosa oportunitat per reforçar aquesta tesi, perquè Feijóo, a diferència del que va fer Casado fa dos anys i mig, amb la primera moció de censura de Vox, que tenia Abascal de candidat no votarà en contra. 

La cita, ha assegurat Rodríguez, servirà per contrastar models: «Un, el que representa aquest Govern de progrés. I l’altre, el de la dreta amb la ultradreta, que s’estan donant la mà. Aquesta moció són les seves capitulacions matrimonials».