Querelles

Jordi Turull anuncia que JxCat actuarà «judicialment» contra l’operació Catalunya

«No volem mirar això des de la barrera a veure què passa, sinó que volem tenir-hi un paper actiu», defensa

Jordi Turull anuncia que JxCat actuarà «judicialment» contra l’operació Catalunya

Guillem Roset / ACN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El secretari general de JxCat, Jordi Turull, ha anunciat que la seva formació actuarà «judicialment fins on faci falta contra l’operació Catalunya».

Així s’ha referit Turull, en declaracions a ‘El Nacional’, a la presumpta existència des de l’any 2012 d’una organització integrada per membres de la Policia, del Govern de Mariano Rajoy i del PP que, amb ajuda de periodistes i mitjans de comunicació, va ordir un pla contra l’independentisme català.

«No volem mirar això des de la barrera a veure què passa, sinó que volem tenir-hi un paper actiu. Per tant, també volem actuar judicialment», ha explicat.

Notícies relacionades

Els advocats de JxCat, ha detallat, estan estudiant «com i de quina manera pot ser més efectiu» que el partit tingui «una intervenció judicial en tots els ordres i en totes les institucions fins on faci falta perquè l’operació Catalunya no quedi en res».

«Volem tenir un paper actiu i el tindrem, polític i judicial», ha remarcat Turull, després que la setmana passada l’exconseller Jaume Giró presentés en un jutjat d’instrucció de Madrid una querella contra l’operació Catalunya.