TSJC

La consellera Serret serà jutjada per l’1-O el 29 de març

La Fiscalia demana per a la titular d’Exteriors un any d’inhabilitació per un delicte de desobediència

La consellera Serret serà jutjada per l’1-O el 29 de març

ACN

1
Es llegeix en minuts
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Ja hi ha data per al judici. La consellera d’Exteriors, Meritxell Serret, serà jutjada per la seva participació en el referèndum de l’1-O el 29 de març. La Fiscalia li demana un any d’inhabilitació per un delicte de desobediència i una multa de 12.000 euros. Serret esperava l’assenyalament des que va tornar de Bèlgica fa dos anys. Si fos condemnada hauria de deixar el càrrec al Govern, tot i que no seria res immediat, ja que serà jutjada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i, per tant, la sentència no serà ferma fins que arribi al Tribunal Suprem (TS).

Notícies relacionades

La dirigent republicana està acusada de desobediència però no de malversació, de manera que no hi ha pena de presó. Qui el 2017 era consellera d’Agricultura va ser una de les cinc membres del Govern de Carles Puigdemont que va marxar a Bèlgica després de la declaració unilateral d’independència, on va exercir de delegada del Govern davant la Unió Europea (UE). No obstant, era l’única sobre la qual no pesava una ordre europea de detenció i entrega. La sentència del procés va aclarir el seu horitzó processal, una situació menys difícil perquè no va quedar acreditat que el seu departament realitzés pagaments concrets per l’organització del referèndum de l’1-O. Per aquesta raó, el ministeri fiscal no la va acusar de malversació.

«La repressió no aconseguirà aturar-me. Seguiré defensant el projecte republicà i independentista amb la consciència tranquil·la que és un projecte legítim i el més útil per a la ciutadana», ha afirmat la consellera després de conèixer la notícia i abans d’emprendre un viatge internacional amb el president Aragonès per Sud-amèrica. Serret no és l’única consellera de l’executiu català que té a sobre una espasa de Dàmocles. La titular de Cultura, Natàlia Garriga, també afronta una possible inhabilitació d’un any per haver preparat el referèndum des del seu càrrec a la conselleria de Vicepresidència i Economia, comandada llavors per Oriol Junqueras.