Investigació

El Govern, obert a col·laborar amb la justícia sobre l’operació Catalunya

Isabel Rodríguez incideix en la «gravetat» que s’«utilitzessin mitjans de l’Estat i cossos i forces de seguretat amb finalitats partidistes»

El Govern, obert a col·laborar amb la justícia sobre l’operació Catalunya
3
Es llegeix en minuts
EFE

La portaveu del Govern, Isabel Rodríguez, ha mostrat l’«absoluta voluntat de col·laboració» de l’Executiu amb la justícia en relació amb l’anomenada operació Catalunya, incidint en la «gravetat» que s’«utilitzessin mitjans de l’Estat i cossos i forces de seguretat amb finalitats partidistes».

La ministra de Política Territorial i portaveu del Govern ha atès aquest dimecres els mitjans abans de mantenir una reunió amb el vicepresident executiu de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i alcalde de Cornellà de Llobregat, Antonio Balmón, i la delegada del Govern a Catalunya, Maria Eugènia Gay, a la seu de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Una roda de premsa en la qual se li ha preguntat per la decisió d’un jutge de Madrid d’admetre a tràmit una querella presentada per l’expresident del FC Barcelona Sandro Rosell contra l’excomissari José Manuel Villarejo i d’altres per haver construït una querella contra ell basada en imputacions «falses» per perjudicar-lo per ser considerat pròxim a l’independentisme català.

La querella es recolza en la presumpta existència des de l’any 2012 d’una organització integrada per membres de la Policia, del Govern de Mariano Rajoy i del PP que, amb ajuda de periodistes i mitjans de comunicació, va ordir un pla contra el moviment independentista català que s’ha denominat operació Catalunya.

La ministra, que minuts abans havia criticat el PP i l’exministre Jorge Fernández Díaz per l’«ús de l’administració pública per tapar la corrupció», ha assenyalat que «són fets d’absoluta gravetat».

«És molt greu que des de les administracions públiques i els despatxos oficials s’estiguessin utilitzant els mitjans i recursos de l’Estat i els cossos i forces de seguretat de l’Estat amb finalitats partidistes, ni més ni menys que amb la voluntat de tapar altres casos de corrupció», ha recalcat.

La portaveu del Govern ha afirmat que, per tot això, l’Executiu de Pedro Sánchez té «sempre absoluta voluntat de col·laboració amb la justícia» per aclarir aquests fets.

Cas Mediador: tolerància zero del Govern i crítiques a Feijóo

D’altra banda, Rodríguez ha reaccionat a l’anunci que el PP impulsarà una comissió d’investigació per aclarir l’anomenat cas Mediador, una trama de corrupció de la qual l’exdiputat del PSOE Juan Bernardo Fuentes Curbelo seria el capitost i respecte a la quals els populars estenen les sospites a tot el PSOE.

Amb el mateix missatge que ja va transmetre ahir en la seva compareixença a la Moncloa, la portaveu ha reiterat que des del PSOE s’ha actuat amb «promptitud i rotunditat per condemnar i reprovar aquest tipus d’actituds» i ha evidenciat l’«absolut rebuig sense pal·liatius» per part del Govern.

«Aquest Govern té tolerància zero davant la corrupció i ha fet de la regeneració democràtica la seva bandera», ha dit Rodríguez, que destaca els avenços normatius, la reacció ràpida i els controls de transparència en l’Administració. «Absoluta tranquil·litat al respecte», ha apuntat.

Però, en paral·lel, ha admès que la «sorprèn» l’«ànim» del PP amb aquests fets. «Perquè aquest PP és el mateix que es debatia entre la regeneració de la seva organització o tapar la corrupció... I va guanyar tapar la corrupció. Feijóo va arribar en aquell dilema i es va quedar en la corrupció», ha advertit.

I ha prosseguit: «Aquests mateixos que registren una comissió d’investigació són els que abans d’ahir compartien estovalles amb un imputat, com és el president del Consell d’Eïvissa, o comparteixen avui escó amb una alcaldessa (la de Marbella) que es mou per l’entorn de persones que estan sent imputades per casos relacionats amb el narcotràfic i que ha de justificar avui dia d’on han sortit aquests 12 milions d’euros que no va declarar a les Corts».

Notícies relacionades

«I és el mateix PP –ha sentenciat– que comparteix militància amb un exministre que està imputat amb 15 anys de presó per l’ús de l’administració pública per tapar també la corrupció».

Rodríguez ha demanat, doncs, que «el mateix ànim que mostra el PP davant aquests casos» el mostri també «davant aquests casos vigents avui i amb els quals comparteix militància, escó i estovalles el senyor Feijóo».