Les ‘clavegueres’ de l’Estat

L’advocat de Rosell revela que ja s’han presentat cinc querelles relacionades amb l’operació Catalunya

Pau Molins reclama que aquests cinc procediments s’unifiquin en un de sol a l’estar tots relacionats amb la mateixa trama

L’advocat de Rosell revela que ja s’han presentat cinc querelles relacionades amb l’operació Catalunya

PAU BARRENA / AFP

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Pau Molins, advocat de Sandro Rosell, ha revelat que s’han presentat cinc querelles en relació amb l’operació Catalunya. A les ja conegudes de l’expresident del Barça i la d’un presumpte cas d’extorsió a Banca Privada d’Andorra, BPA, cal sumar-n’hi tres més: una Narciso ‘Chicho’ Ortega va ser l’excap de la Policia a Barcelona, una altra de la família Sumarroca i una de la qual el lletrat no ha aportat més informació durant una intervenció a RAC-1. Davant aquest escenari, Molins ha reclamat que aquestes cinc querelles s’unifiquin en una de sola a l’estar totes relacionades amb la trama de l’operació Catalunya.

En relació amb la querella d’Ortega, Molins ha remarcat que la trama de l’operació Catalunya «buscava desprestigiar l’independentisme des del 2012»: «Es dedicava a crear i manipular proves i iniciar procediments judicials o extorsionar directament, com en el cas de la BPA, per desprestigiar líders independentistes i al seu entorn, com el Barça, com a ‘pal de paller’ de l’independentisme. Per això van contra el president del Barça [llavors Sandro Rosell]». «Es creien que [Ortega] era molt amic dels líders independentistes i per això el defenestren i l’envien a Terol», ha explicat el lletrat.  

El paper de l’Audiència Nacional

Molins ha qüestionat que l’Audiència Nacional «sí que es declari competent per jutjar la família Pujol i no per a un presumpte cas d’extorsió a Banca Privada d’Andorra, BPA, després de fer-se públiques gravacions d’un alt funcionari, Marcelino Martín Blas, que va comportar l’enfonsament de dos bancs», ha detallat el lletrat. «O per què es pot investigar Villarejo en el cas Kitchen i no aquest», ha afegit. 

«¿Per què la justícia espanyola ha posat tants pals a les rodes per investigar la corrupció policial i política? Hemos escoltat àudios en els quals un ministre de l’Interior diu coses com ‘Aquesta reunió no s’ha fet, ho negaré sota tortura’, mentre de fons se sent la rialleta [del comissari] Villarejo», ha denunciat Molins. 

El processament de Rosell

Notícies relacionades

Recentment s’ha sabut que el titular del Jutjat d’Instrucció número 13 de Madrid, Hermenegildo Barrera, serà l’encarregat d’investigar el cas de l’expresident del Barça després d’admetre a tràmit la querella que l’empresari va interposar per la presumpta participació, entre d’altres, de l’excomissari José Manuel Villarejo en la causa per la qual va estar en presó cautelar gairebé dos anys.

Una denúncia que es fonamenta en les informacions publicades per EL PERIÓDICO que van fer constar les vegades en què era esmentat a l’agenda seguida per l’expolicia amb les seves activitats i gravacions.