Disputes a la Cambra baixa

Batet renyarà Nogueras per apartar la bandera d’Espanya al Congrés

No està previst que l’amonestació comporti cap sanció

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

A Miriam Nogueras li caurà una reprimenda de Meritxell Batet per apartar la bandera d’Espanya a la sala de premsa del Congrés dels Diputats. A la presidenta del Congrés no li ha agradat el gest que va tenir la portaveu de Junts i la reprendrà després que el PP, Vox i Cs hagin protestat davant la Mesa del Congrés. No obstant, sembla que tot es quedarà en això, en una simple reprimenda sense més efectes.

Dimarts de la setmana passada, Nogueras va arribar a la sala de premsa del Congrés com de costum, preparada per comparèixer davant els mitjans. No obstant, va fer una cosa poc usual. Almenys, mai abans ho havia fet o no s’havia fet notar tant, va retirar la bandera d’Espanya que hi ha rere el faristol.

«L’hem apartat una miqueta», va explicar la portaveu de Junts. No va fer el mateix amb la bandera de la Unió Europea perquè, segons va dir, la representa «molt més» la de la UE que l’espanyola. Nogueras va afegir una altra justificació: l’ensenya comunitària no era «tan a prop» del faristol i, a més, quedava «molt maca».

Notícies relacionades

Aquell gest va molestar molt les formacions de la dreta que el van denunciar davant la Mesa del Congrés, l’òrgan encarregat d’organitzar el funcionament de la Cambra baixa. El portaveu de Vox al Congrés, Iván Espinosa de los Monteros, va atribuir el comportament de Nogueras a la proximitat de les eleccions municipals:  «Fa tres anys i mig que disfruta d’un sou al Congrés i fins avui, quina casualitat, quan queden tres mesos per a les eleccions, no se li ocorre el numeret amb la bandera».

Aquest dimarts, en la reunió que ha mantingut aquest mateix òrgan, Batet ha pres la decisió que renyarà Nogueras. Previsiblement, aquesta amonestació no serà en persona, sinó per escrit, i tampoc està previst que vagi acompanyada d’alguna sanció. A més, la Mesa ha acordat sol·licitar a la Secretaria General del Congrés que redacti una proposta de modificació de la resolució d’ús dels espais comuns vigent des del 2012, a fi de regular el deure de respectar la configuració dels espais establerts.