Polèmica

Govern i ERC censuren JxCat pel gest de Nogueras apartant la bandera d’Espanya

Margarita Robles considera «inacceptable» el comportament de la diputada durant una roda de premsa al Congrés

1
Es llegeix en minuts

El gest de la portaveu de Junts per Catalunya (JxCat) Miriam Nogueras d’apartar la bandera d’Espanya durant una roda de premsa ahir dimarts al Congrés dels Diputats ha sigut reprovat per alguns membres del Govern i també per ERC, que ha recordat a la diputada que les banderes «no alimenten ni curen ni consolen».

Per la ministra de Defensa, Margarita Robles, és «inacceptable» el comportament de Nogueras, ha dit aquest dimecres als passadissos de la Cambra Baixa a l’apuntar que la bandera representa tots els espanyols, «no és de ningú i és de tots», simbolitza els valors constitucionals, de pau i drets humans.

«Un pot tenir les seves pròpies opinions, però ha de respectar la bandera», ha recalcat la titular de Defensa.

També la ministra d’Hisenda i Funció Pública, María Jesús Montero, ha criticat la portaveu de Junts la seva conducta a l’afirmar que cada institució «ha de tenir la capacitat de saber com s’ha de comportar respecte a la seva simbologia», remarcant que l’important és que tots siguin capaços de treballar «pel bé de la gent».

Més aspre ha sigut el portaveu dels republicans catalans, Gabriel Rufián, que ha assenyalat amb ironia que el gest de Nogueras és «molt útil, superútil» per insistir que «les banderes no alimenten ni curen ni consolen».

Notícies relacionades

Després d’aquest episodi, PP, Ciutadans i Vox van remetre ahir a la Mesa del Congrés les seves respectives queixes, sol·licitant «mesures legals i disciplinàries» en el cas dels de Santiago Abascal.

El Grup Popular demanava que l’òrgan de Govern de la Cambra Baixa adoptés «les mesures oportunes perquè aquestes accions no es tornin a produir» mentre que els taronges reclamaven garanties per a l’ús respectuós dels símbols institucionals.