Al Congrés

Míriam Nogueras (Junts) aparta la bandera espanyola: «l’europea em representa molt més»

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La portaveu de Junts al Congrés dels Diputats, Míriam Nogueras, ha protagonitzat un moment sense precedents al Congrés dels Diputats. Abans de comparèixer davant les mitjans de comunicació, Nogueras ha apartat un metre la bandera d’Espanya i ha deixat sol l’europea a prop del faristol des del qual anava a parlar i, per tant, dins del pla de la càmera.

 «L’hem apartat una miqueta», ha explicat la diputada, que ha assegurat que la representa «molt més» la de la Unió Europea que l’espanyola. Nogueras ha afegit una altra justificació: l’ensenya comunitària no era «tan a prop» del faristol i, a més, quedava «molt maca».

 La bandera d’Espanya i l’europea, durant tota la legislatura, han presidit la sala de premsa del Congrés, al costat del faristol de l’orador i mai havien sigut desplaçades per portaveus obertament independentistes de Bildu, ERC o la CUP, entre d’altres.

Reacció de Vox

Notícies relacionades

El portaveu de Vox al Congrés, Iván Espinosa de los Monteros, ha criticat Nogueras per haver apartat la bandera d’Espanya:  «Fa tres anys i mig que disfruta d’un sou al Congrés i fins avui, quina casualitat, quan queden tres mesos per a les eleccions, no li ha passat pe cap el numeret amb la bandera», ha comentat Espinosa de los Monteros.

 Després de recriminar aquest gest a Nogueras, el portaveu de Vox ha reconegut que «un és lliure de sentir-se’n més o menys representat amb la bandera que sigui», però ha recordat a la diputada independentista catalana que l’«únic motiu» pel qual pot sentir-se representada per l’europea és, precisament, «perquè és espanyola». «Si no fos espanyola, no podria ser europea», ha sentenciat.