MWC 2023

Aragonès demana als empresaris catalans que exerceixin d’«ambaixadors» de Catalunya al món durant el Mobile

El ‘Mobile Lunch’ reuneix 300 persones a Palo Alto a les portes de l’inici del congrés de telefonia

Aragonès demana als empresaris catalans que exerceixin d’«ambaixadors» de Catalunya al món durant el Mobile

LORENA SOPENA / EUROPA PRESS

2
Es llegeix en minuts
ACN

El ‘Mobile Lunch’ ha congregat aquest diumenge unes 300 persones de l’ecosistema digital al recinte de Palo Alto, al Poblenou, en l’habitual prèvia de l’inici del Mobile World Congress a Barcelona. La jornada ha comptat amb l’assistència i el parlament del president de la Generalitat, Pere Aragonès, que ha demanat a l’empresariat català que exerceixi com els «millors ambaixadors» de Catalunya al món durant la cita tecnològica, així com vincular tecnologia i humanisme.

Així s’ha pronunciat Aragonès durant l’inici oficiós del Mobile, que entén com una oportunitat per «projectar el futur de prosperitat compartida» que vol el seu Govern. «Totes aquestes transformacions han de servir per construir un futur millor, més just i més sostenible», ha defensat. El Mobile obre les portes aquest dilluns al recinte de Fira Barcelona i s’espera que hi participin més de 80.000 assistents i 2.000 expositors de 200 països. Es tracta de la primera edició de gran format des de la irrupció de la pandèmia.

En una línia similar a la del president s’ha expressat el CEO del Mobile World Capital Barcelona, Francesc Fajula, principal amfitrió de la trobada. A més, s’ha congratulat de les paraules que va pronunciar aquest dissabte el CEO de la GSMA, John Hoffman, que interpreta com una confirmació del «matrimoni» de l’MWC amb Barcelona, cosa que obre una finestra d’oportunitat «per pensar iniciatives ambicioses i a llarg termini que posicionin Barcelona com el gran ‘hub’ digital».

«Un nou plantejament»

El Mobile Lunch és la posada al punt del congrés mundial de telefonia, i serveix per mantenir una conversa sobre els reptes que suposa la digitalització, aquest any amb aquest «nou plantejament» que lliga tecnologia i humanisme, i que planteja la unió del món físic i el digital (l’anomenat món Fisital).

Els parlaments institucionals han inclòs també el de Laia Bonet, tinenta d’alcaldia d’Economia i Treball, que en la seva intervenció ha fet un agraïment als centenars de treballadors que fan possible que se celebri el Mobile. Bonet ho ha dit després que aquesta setmana morís un treballador durant les tasques de muntatge de la fira de telefonia.

Notícies relacionades

I també hi ha intervingut la secretària d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, la catalana Carme Artigas, que s’ha congratulat pel bon moment de cooperació actual entre administracions i agents privats. «Hi arribem amb la certesa que Espanya ha canviat per sempre», ha dit sobre el pla Espanya Digital, iniciat el 2020 amb l’horitzó del 2026.

Tot i que estava anunciada la seva presència i un parlament al Mobile Lunch, el CEO de la GSMA, John Hoffman, encara no havia arribat a l’esdeveniment a les tres de la tarda tocades.