AVANÇAMENT DE NOVETATS MWC23

Les 5 grans novetats del Mobile World Congress 2023

Les principals companyies tecnològiques ja són a Barcelona amb els sistemes, serveis i dispositius que marcaran tendències durant els pròxims mesos.

Les 5 grans novetats del Mobile World Congress 2023
3
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’edició del Mobile World Congress 2023 posarà de manifest que tot i que més de la meitat dels expositors seran empreses que no estan directament relacionades amb els mòbils, sinó que es dediquen a la logística, les finances, els videojocs o el metavers, les novetats en dispositius mòbils continuaran sent protagonistes. ¿Com seran els ‘smartphones’ que estem a punt de descobrir? Les grans marques han anunciat, sense donar-ne gaires detalls afegits, que seran tendència els models plegables, els quals estaran disponibles al mercat de manera immediata. Es posicionen en la gamma alta, per sobre dels 1.000 euros, i aporten mecanismes avançats que fan possible pantalles sense plecs, tenen bateries amb més bon rendiment, i mostren notables millores en el sistema de càmeres, amb processadors més eficients.

Sèrie 13 de Xiaomi, fotos impactants

Una de les novetats més esperades és la sèrie 13 de Xiaomi de la qual ja coneixem alguns detalls perquè s’ha presentat a la Xina. Respecte a models anteriors de la marca, aporta un disseny molt bonic i en concret el seu vaixell insígnia, el 13 Pro, té un aspecte impactant, una obra mestra, com el defineix la marca. Utilitza plafons capaços d’arribar a una brillantor nominal de 1900 nits, molt per sobre de l’iPhone 14, i té un processador capaç de reduir el consum d’energia en un 22%. Altres valors són el refresc variable 1-120Hz, el seu destacat sistema de càmeres flotants de Leica i certificació IP68. Molta bateria.

Realme GT3, la millor càrrega

Un altre dels mòbils que cridaran, i molt, l’atenció és el GT3 de Realme, que arribarà el dia 28. Un gran disseny estètic ve acompanyat de la càrrega més ràpida del món: 240W. No se n’han filtrat gaires informacions, tot i que les característiques apunten a un processador Snapdragon 8+ Gen 1, de Qualcomm, i una memòria RAM que parteix dels 8GB fins als 16GB, segons versió. La capacitat d’emmagatzematge podria ser de fins a 1TB. El seu plafó OLED és de 6,74 polzades amb resolució FullHD+ i 144Hz de freqüència, ideal per al consum multimèdia i també per al moment de jugar. A la càmera hi ha un sensor principal de 50 megapíxels amb OIS, un Ultra gran Angular de 8 megapíxels, i un tercer de 2 megapíxels. 

Honor i els mòbils plegables

La companyia Honor porta al Mobile la seva impressionant sèrie Magic, amb noves incorporacions entre les quals destaca un equip amb fins a dos dies de bateria. Un altre dels seus productes estrella serà un ‘smartphone’ plegable del qual s’ha de destacar l’avançadíssima tecnologia de frontisses que aconsegueix no només reduir el gruix d’aparell plegat, sinó també que el plafó llueixi sense que els plecs siguin evidents. La frontissa s’ha fabricat amb un material polimèric especial de qualitat aeroespacial, un 62% més lleuger que els metalls utilitzats habitualment. Aquest material ultralleuger es fa servir habitualment per a canonades submarines i naus espacials. Ha superat la prova de TÜV Rheinland suportant més de 400.000 plecs.

De metavers i altres mons

Notícies relacionades

Entre les tecnologies que ens continuaran sorprenent pel seu imparable avenç hi ha la creació de noves realitats en el metavers. Com a mostra, la companyia Orange compartirà al seu estand un espectacular cas d’ús de la tecnologia 5G en el metavers que permet entreveure les possibilitats que ofereix la xarxa mòbil per disfrutar d’experiències úniques, com un esdeveniment esportiu, o un concert, accedir a classes magistrals, o visitar un país a milers de quilòmetres de distància sense moure’s de casa. També podrem veure la primera botiga d’una operadora de telecomunicacions en aquest espai virtual, al qual es pot accedir ara a través de la pantalla del mòbil, sense necessitat d’ulleres de realitat virtual, amb l’’app’ Immersive Now.

Robòtica intel·ligent

El gos robot Keyper ha sigut creat per la companyia catalana Keybotic i és capaç d’inspeccionar zones industrials de manera autònoma, sense interacció humana. Està dotat de tecnologia basada en la fusió i interpretació de dades a través dels sensors i càmeres. La seva missió és fer rondes d’inspecció en entorns perillosos i complexos, i superar obstacles com escales, desnivells, canonades i grava. Està preparat per detectar diversos tipus d’incidències i envia alertes en temps real i proporciona imatges per tenir control de les zones de treball. Es pot coordinar i distribuir les tasques amb altres robots Keyper i treballar en equip.