Els macroprojectes dels pressupostos

Jordi Turull acusa ERC d’«hipocresia política» davant el projecte de la B-40

El secretari general de Junts critica els republicans per exigir a l’Estat que compleixi acords mentre el Govern «no compleix» els seus

Jordi Turull acusa ERC d’«hipocresia política» davant el projecte de la B-40

ACN

2
Es llegeix en minuts
ACN

Just quan falten dues setmanes perquè el Parlament aprovi de forma definitiva els pressupostos, el secretari general de Junts, Jordi Turull, ha carregat contra la «hipocresia política» d’ERC amb la B-40. «Hi ha qui té un discurs diferent per a cada institució. Demà aniran amb la pancarta contra la Ronda del Vallès i el mateix partit, per aguantar el poder pel poder, la defensarà des de la Generalitat», ha criticat durant la seva intervenció en la jornada municipalista que el partit celebra aquest dissabte a Sabadell. I és que aquest diumenge s’ha convocat una protesta a Sabadell contra la B-40 després que ERC cedís davant el PSC i pactés la seva execució a canvi de salvar els comptes. A aquesta manifestació hi aniran càrrecs territorials dels republicans. Junts, que és favorable al projecte, ha presentat esmenes als comptes per posar a prova l’aliança entre els republicans i els socialistes i burxar en les contradiccions.

Per contra, Turull ha defensat que Junts «sempre ha dit el mateix», que és que les infraestructures «no estan renyides amb el respecte al medi ambient i la biodiversitat». «Nosaltres tenim el mateix discurs a Sabadell, a Terrassa, al Parlament i a Madrid», ha sentenciat. El secretari general dels postconvergents també ha fet referència a les eleccions municipals del 28 de maig, en què ha dit que està «en joc la vitalitat i la fortalesa» del projecte independentista davant els que el volen «adormir i liquidar». «El 28-M tenim una gran oportunitat per posar en valor el que és la nostra gran fortalesa davant els que tenen com a fortalesa per vèncer la repressió, les togues o les retallades de drets i llibertats», ha assegurat.

Notícies relacionades

Turull ha interpel·lat també ERC per reclamar a l’Estat que compleixi els acords derivats del diàleg sense que, segons el seu parer, els republicans siguin capaços de complir el que ells mateixos pacten. «¿Com poden exigir a l’Estat que compleixi els acords que tu mateix tens a Catalunya i no has complert?», s’ha preguntat. Des de la sortida del Govern, Junts ha criticat ERC que s’hagi desentès dels acords que van facilitar la investidura de Pere Aragonès.

Turull ha fet aquesta referència just l’endemà que el president hagi avisat el Govern de Pedro Sánchez que el conflicte català «no s’ha acabat» i que no es poden consentir «passos enrere» en la taula de diàleg. La portaveu de la Moncloa, Isabel Rodríguez, ha assegurat aquesta setmana que donen aquesta eina d’interlocució amb el Govern per acabada perquè ja està normalitzada la relació amb la Generalitat, una lectura de la situació que els republicans neguen.