Normalitat institucional

Aragonès i Bolaños es reuneixen per tractar l’agenda política de Catalunya

El president de la Generalitat i el ministre de Sánchez dialoguen sobra la relació futura ERC-PSOE

Aragonès i Bolaños es reuneixen per tractar l’agenda política de Catalunya

DAVID CASTRO / MARIONA PUIG / ACN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president català, Pere Aragonès, i el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, van mantenir aquest dijous una reunió discreta a Barcelona per dialogar sobre l’agenda política a Catalunya. La relació entre el Govern espanyol i la Generalitat ha millorat. La trobada, avançada per ‘La Vanguardia’ i confirmada per El Periódico, no figurava a les seves agendes i va servir per posar-se al dia i valorar la relació entre les dues institucions.

La trobada es produeix després de l’acord ERC-PSC per aprovar els pressupostos catalans, en un any clau en el cicle electoral i en un context en el qual el Govern defensa que la taula de diàleg «no és necessària» perquè ja hi ha «diàleg permanent». Des de la Moncloa, de fet, parlen d’una trobada discreta dins de la «normalitat institucional».

Fonts del Govern català remarquen que es tracta d’una reunió privada per comentar temes d’interès dels dos governs, sense un més destacat que d’altres. A més, recalquen que, malgrat que el diàleg a millorat, no es pot parlar de normalització.

Aquest mateix dijous, la portaveu del Govern, Isabel Rodríguez, assegurava que no hi ha data per a una nova reunió de la taula de diàleg Govern central - Generalitat perquè «s’ha recuperat la normalitat institucional», parlen i dialoguen «permanentment» i no és necessari un «instrument extraordinari».

Notícies relacionades

«El Govern [espanyol] –ha afirmat– celebra que no sigui necessari dotar-nos d’aquesta manera de convocar-nos o reunir-nos, sinó que el diàleg avui és permanent i des d’Espanya amb Catalunya mirem al futur amb optimisme».

Sobre la possibilitat d’una nova convocatòria de la taula de diàleg aquest any, la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, va admetre dimarts que la Generalitat veu «difícil» poder reunir-la aquest any a causa del «context electoral» marcat per les eleccions municipals del maig o les pròximes generals.