Sistema d’elecció

Junts assegura que les fallades tècniques en el vot intern estan «resoltes»

El president del grup al Parlament, Albert Batet, centrifuga la gestió de l’assumpte al partit i evita mullar-se en la polèmica

Junts assegura que les fallades tècniques en el vot intern estan «resoltes»

David Zorrakino / Europa Press

2
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

Els informes elaborats per la sindicatura electoral de Junts que acrediten nombroses fallades tècniques en els sistemes de votació per escollir els membres de la direcció o decidir la sortida del Govern sumen un nou episodi a l’agitada convivència dins del partit que lideren Laura Borràs i Jordi Turull. Amb vocació de tancar ràpid l’impacte d’aquests informes publicats per EL PERIÓDICO, el president del grup al Parlament, Albert Batet, ha intentat sortir del pas assegurant que aquests errors estan «més que resolts».

Quan se li ha preguntat si preocupa aquesta qüestió a les files de Junts i sobre si s’han pres mesures per resoldre les fragilitats detectades en el sistema, el dirigent, el primer que s’ha posat davant un micròfon després de la publicació dels documents, ha replicat que es tracta d’una «qüestió del partit». I és que el propòsit de Batet ha sigut centrar la roda de premsa en les 840 esmenes que han presentat als pressupostos pactats per ERC, el PSC i els Comuns. Tot i així, ha afegit que dona per «segur» que aquests errors s’han reparat.

L’interrogant que ha quedat sense resoldre és si hi ha algú dins del partit que, davant aquests informes, consideri que les votacions s’haurien de repetir, malgrat que algunes de les decisions preses, com la de sortir de l’Executiu –opció avalada pel 55% dels militants que van votar–, són a hores d’ara ja irreversibles. El que sí que és evident és que en un sector del partit, el que lidera Borràs, encara couen les votacions per escollir els membres de la direcció, en les quals, per exemple, dirigents com David Torrents, afí a la presidenta, no van assolir el mínim de vots requerits.

Notícies relacionades

En aquestes votacions, a més, tant Turull com l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, van obtenir més suport que la mateixa Borràs. Entre els que van rebre menys vots va estar Aurora Madaula, també afí a la presidenta i membre de la Mesa del Parlament.

En la línia dels últims dies, els postconvergents han limitat aquest dijous les referències al judici que està afrontant Borràs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Batet ha evitat pronunciar-se sobre si Junts batallarà per mantenir la presidència del Parlament proposant un altre dels seus dirigents en cas que la seva líder sigui condemnada i, per tant, desposseïda del seu escó. «Hem de ser molt curosos; hi ha un judici en marxa. No ens posem la bena abans de la ferida», ha conclòs.