Condemna

El jutge torna a empresonar Millet mentre decideix si li manté la semillibertat

L’exresponsable del Palau de la Música complia condemna de tercer grau a la seva vivenda per malaltia

El jutge torna a empresonar Millet mentre decideix si li manté la semillibertat
2
Es llegeix en minuts
EFE

L’exresponsable del Palau de la Música Fèlix Millet ha tornat a ingressar a presó per ordre del jutge de vigilància penitenciària, mentre es resol el recurs que va presentar la Fiscalia contra la decisió del Departament de Justícia de concedir-li el tercer grau per motius humanitaris.

Segons han informat EFE fonts penitenciàries, Millet, de 86 anys i que va obtenir el règim obert el mes d’octubre passat, es troba ingressat a la infermeria de la presó Brians 2 de Sant Esteve Sesrovires (Barcelona) des de dilluns passat.

Fins aleshores, el principal condemnat per l’espoli del Palau de la Música disfrutava del tercer grau en una residència privada, triada per la seva família, sense haver de pernoctar a la presó, ja que se li va aplicar un article del reglament penitenciari que permet als interns complir la seva condemna íntegrament fora de la presó.

La Fiscalia va recórrer la concessió del tercer grau que la Generalitat va concedir a Fèlix Millet –dos anys i quatre mesos després d’ingressar a Brians 1 per complir condemna per l’espoli–, a l’entendre que els seus problemes de salut no justifiquen que se li atorgui el règim obert.

Mentre decideix si el revoca el tercer grau com demana la Fiscalia, el jutjat de vigilància ha decidit que Fèlix Millet, condemnat a nou anys i vuit mesos de presó pel saqueig del Palau, torni a ingressar a la presó. D’acord amb el criteri de la junta de tractament de la presó, la Generalitat li va concedir el tercer grau en aplicació de l’article 104.4, que permet flexibilitzar el règim penitenciari per motius «humanitaris» als reclusos que pateixin malalties greus.

Notícies relacionades

Tant Millet com Jordi Montull, que va ser la seva mà dreta al capdavant del Palau i també condemnat per l’espoli, estan lluny de tornar els 23 milions d’euros que van ser condemnats a pagar pel saqueig i les multes fixades en sentència: fins ara l’entitat ha recuperat només 12 dels 23 milions d’euros gràcies als béns embargats als processats.

El jutjat de vigilància penitenciària ha denegat ja en dues ocasions, l’última fa pocs mesos, el règim obert que reclamava Fèlix Millet, que va recórrer la seva classificació en segon grau adduint que pateix una malaltia «greu, irreversible i incurable». Precisament, entre les circumstàncies que va valorar per revocar-li el tercer grau, la magistrada va tenir en compte el fet que Millet no hagi pagat la responsabilitat civil imposada en sentència. De fet, tant Millet com Montull esperen judici, acusats d’intentar ocultar béns i ingressos de lloguers per eludir la seva obligació de rescabalar el Palau de la Música pels anys d’espoli.

Temes:

Fèlix Millet