Saqueig al Palau de la Música

Millet acabarà de complir la condemna en una residència privada

  • La Conselleria de Justícia autoritza el trasllat de l’expresident del Palau de la Música a un centre triat per la família per raons de salut

Millet acabarà de complir la condemna en una residència privada
2
Es llegeix en minuts

La Conselleria de Justícia ha flexibilitzat el règim penitenciari de l’exresponsable del Palau de la Música Fèlix Millet i li permet complir el tercer grau en una residència privada triada per la seva família, sense haver de pernoctar a presó, a causa dels problemes de salut que pateix.

Segons fonts penitenciàries, Millet, de 86 anys, disfrutava des d’octubre del tercer grau, que permet sortir cada dia de la presó i tornar-hi per dormir de dilluns a dijous, tot i que fins ara es mantenia ingressat a l’Hospital Penitenciari de Terrassa (Barcelona) a causa de la seva deteriorada salut.

El Departament de Justícia de la Generalitat va concedir a l’octubre el tercer grau a Millet, una qualificació que la fiscalia ha recorregut partint de l’article 100.4, que permet facilitar el règim obert als reclusos per motius humanitaris.

Dimarts, la conselleria va decidir aplicar-li, a més, l’article 86.4, que permet als interns complir la condemna íntegrament fora de la presó, sense l’obligació de tornar a dormir al centre penitenciari. Va ser aquell que, durant la pandèmia, va propiciar l’excarceració de reclusos amb covid.

Centre triat per la família

D’aquesta manera, Fèlix Millet ha sigut traslladat, per decisió de la seva família, a una residència que el seu entorn ha triat i en la qual compta amb l’assistència que requereix la seva deteriorada salut, segons les mateixes fonts.

En paral·lel, el jutge de vigilància penitenciària ha de decidir ara si revoca el tercer grau que la Conselleria de Justícia va concedir a Millet arran del recurs presentat per la fiscalia, que no creu que els seus problemes mèdics justifiquin que pugui disfrutar del règim obert.

La Junta de Tractament de la presó de Brians va decidir a l’octubre concedir el tercer grau a Millet dos anys i quatre mesos després que ingressés en aquest centre penitenciari per complir condemna per l’espoli de l’entitat cultural.

La jutge de vigilància penitenciària li havia denegat ja en dues ocasions, l’última fa pocs mesos, el règim obert que reclamava Millet, que va recórrer la seva classificació en segon grau adduint que pateix una malaltia «greu, irreversible i incurable».

La devolució dels diners

El pres, que va ser condemnat a nou anys i vuit mesos de presó, està lluny de tornar al Palau de la Música els 23 milions d’euros que se’l va condemnar a pagar i les multes fixades en sentència: fins ara, l’entitat ha recuperat només 12 dels 23 milions d’euros gràcies als béns embargats als processats.

Notícies relacionades

A més, té dues causes obertes per ocultar a la justícia ingressos procedents de lloguers i per la desaparició de diversos objectes de valor del seu domicili, presumptament amb la intenció d’esquivar la seva obligació d’indemnitzar el Palau de la Música per l’espoli que va perpetrar durant dècades.

Precisament, el fet que Millet no hagi pagat la responsabilitat civil imposada en sentència és un dels factors que la jutge de vigilància penitenciària va tenir en compte per revocar la seva sol·licitud.