L’ampliació del Prat

Junts qualifica d’«ocurrència» el pla de construir una pista de l’aeroport al mar

Ernest Maragall assevera que el Govern estudia la proposta només per respecte institucional

1
Es llegeix en minuts

La presidenta del grup de Junts a l’Ajuntament de Barcelona, Neus Munté, ha demanat abordar el debat sobre l’ampliació de l’aeroport del Prat «des de propostes que puguin arribar al màxim consens» i que siguin «realistes i no ocurrències». Així, ha menyspreat la idea d’una consultora privada, que ha suggerit al Govern ampliar l’aeroport amb una pista sobre el mar. Munté ha expressat que existeixen propostes com la terminal satèl·lit on hi ha «un consens absolut des de diferents administracions». Així mateix, va considerar «fonamental» abordar el model de gestió de l’aeroport perquè sigui «descentralitzat» i «deixi de ser una sucursal de Madrid».

La dirigent de Junts a Barcelona ha demanat pensar un model en què es permeti ampliar el nombre de vols i connexions i, alhora, ser respectuós amb el medi ambient i el territori.

Altres projectes

L’alcaldable d’ERC, Ernest Maragall, per la seva banda, ha explicat que construir una pista sobre el mar per ampliar l’aeroport de Barcelona és una proposta que ERC està «obligada per respecte i responsabilitat institucional a considerar, però ni de bon tros» significa que estigui ni acceptada ni adoptada». Maragall ha dit que en les últimes setmanes i mesos s’han posat sobre la taula altres projectes que no incloïen la proposta d’una pista d’aterratge sobre el mar .

 Va defensar que la decisió s’ha de prendre «sobre la base de la millor opció en termes de cost, benefici i equilibris» tenint en compte els aspectes econòmics, aeronàutics, mediambientals i urbanístics.

Notícies relacionades

 Va explicar que la proposta es valorarà en una comissió tècnica que estudia les diferents alternatives, i va celebrar que la decisió final recaigui en les institucions catalanes: «Això és nou», va afegir.

 «Tot això està feliçment obert com a qüestió. Tenim uns mesos, espero que no gaires, perquè també corre pressa, però hem de decidir-ho a partir del coneixement, de la solvència», ha resolt.