Nacional

Pedro Sánchez rebutja una ruptura de la coalició i recolza Irene Montero

  • El president del Govern central dona suport a la ministra d’Igualtat i descarta que la polèmica hagi fracturat l’aliança amb Unides Podem

Pedro Sánchez rebutja una ruptura de la coalició i recolza Irene Montero
2
Es llegeix en minuts
EFE

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha donat aquest divendres el seu suport exprés a la ministra d’Igualtat, Irene Montero, malgrat la polèmica per la reforma de la llei del només sí és sí, i ha descartat taxativament que hi pugui haver un risc de ruptura de la coalició que conforma el seu Executiu. «Ja li dic que no. No es contempla», ha respost sobre la possibilitat d’aquesta ruptura en la roda de premsa que ha ofert a Brussel·les al final de la reunió extraordinària del Consell Europeu.

Per contra, ha recalcat que el Govern de coalició aquest dijous continua i ha continuat avançant en el seu full de ruta amb l’aprovació al Congrés de la llei de benestar animal, que ha dit que situa Espanya a l’avantguarda europea i que «no exclou cap animal en qüestió de maltractament i d’abandonament». «Després de gairebé dues-centes lleis i tres pressupostos generals de l’Estat en un context tan advers i tan complex com el que estem vivint, primer amb la pandèmia i posteriorment amb la guerra, al Govern de coalició progressista se li pot reconèixer que ha aportat estabilitat per donar resposta a moltes causes i efectes d’aquestes crisis», ha afegit.

També ha remarcat que és a les mans de l’Executiu impulsar una agenda de transformacions socials i econòmiques marcada en el discurs d’investidura i en l’acord de coalició.

Al demanar-li expressament si continua recolzant Irene Montero, el cap de l’Executiu ha garantit que continua confiant en tots els membres del seu Gabinet, «sens dubte també –ha precisat– en la ministra d’Igualtat».

Notícies relacionades

Sánchez ha posat èmfasi que en tot el que fa referència a la Llei de Garantia Integral de la Llibertat Sexual, el més important no és el debat polític, sinó no oblidar les víctimes i traslladar-los la solidaritat amb paraules i fets. «Ningú volia aquesta situació, aquests efectes indesitjats d’aquesta important llei. Lamento aquesta situació», ha afegit. Al seu parer, el que cal fer ara és preservar l’avenç que suposa la llei en allò relatiu a la qüestió del consentiment i protecció de les víctimes, i revisar una «qüestió tècnica» que permeti resoldre la rebaixa de penes que ha creat l’«alarma social». Creu que això és una obligació i això és el que, segons ha assegurat, fa la proposta que parteix del Ministeri de Justícia i que s’ha plasmat en una proposició de llei del grup socialista al Congrés.

Davant la possibilitat que s’hagi plantejat mediar entre dos ministeris, Justícia i Igualtat, que no han aconseguit arribar a un acord sobre la reforma de la llei, s’ha remès a aquesta negociació que hi ha d’haver ara al Parlament i després de la qual creu que «tots els grups» han de donar solució a l’alarma generada.