Sessió de Control al Govern

Directe | Sánchez s’enfronta a l’oposició per la llei del només sí és sí

El president acudeix aquest dimecres a la primera sessió de control al Govern de l’any al Congrés per respondre a preguntes sobre la seva responsabilitat en les lleis que aprova l’Executiu

Directe | Sánchez s’enfronta a l’oposició per la llei del només sí és sí

EFE

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

El president Pedro Sánchez acudeix aquest dimecres a la primera sessió de control al Govern de l’any al Congrés per respondre a preguntes sobre la seva responsabilitat en les lleis que aprova l’Executiu –com la del només sí és sí que ara volen reformar–, el seu model policial en vista de polèmiques com les de l’agent infiltrat entre anticapitalistes de Barcelona, i el seu control de la immigració il·legal en vista de l’expulsió pendent de l’autor del recent atac gihadista a diverses esglésies d’Algesires (Cadis), que es va saldar amb un mort i diversos ferits.

En concret, el líder de Vox, Santiago Abascal, vincula migració i l’atac a Algeciras per preguntar a Sánchez si l’Executiu té previst revertir les seves polítiques migratòries amb l’objectiu de prevenir fets com l’ocorregut. «¿Revertirà el Govern les seves polítiques en matèria migratòria per evitar nous atemptats com el d’Algesires?», diu el text registrat.

I és que el detingut pel crim d’Algesires vivia en situació irregular i tenia pendent una ordre d’expulsió des de fa set mesos.

Per la seva banda, la portaveu del PP al Congrés, Cuca Gamarra, requerirà el president per preguntar-li si és «responsable» dels actes del seu Govern. Tot i que no esmenta detalls, tot apunta que el debat podria derivar en la reforma de la coneguda com a llei del només sí és sí, que el PSOE atribueix a Podem i que ara vol reformar.

El ‘talp’ de Barcelona

Notícies relacionades

Mentrestant, el portaveu d’ERC, Gabriel Rufián, preguntarà a Sánchez «quin tipus de model policial defensa el Govern». El setmanari ‘La Directa’ va publicar els casos de dos agents de la Policia Nacional que presumptament es van infiltrar en cases ‘okupes’ i a l’esquerra anticapitalista independentista. Un d’ells va aconseguir l’accés a vivendes o centres socials arran de relacions sexoafectives que va establir en entorns festius i a través d’aplicacions de cites.

Esquerra, juntament amb altres partits independentistes, ha exigit explicacions al Govern al Congrés per aquest dispositiu policial i té demanada la compareixença del ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska.