Parlament

Junts registra el seu veto als pressupostos: «És un tripartit Aragonès-Colau-Sànchez»

Els postconvergents han acordat per unanimitat presentar una esmena a la totalitat als comptes del Govern

Junts registra el seu veto als pressupostos: «És un tripartit Aragonès-Colau-Sànchez»

ACN

1
Es llegeix en minuts
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Junts per Catalunya ha presentat aquest dimarts una esmena a la totalitat dels pressupostos de Pere Aragonès. El president del grup, Albert Batet, ha qualificat els comptes de la culminació de «tripartit de Pere Aragonès, Ada Colau i Pedro Sánchez», en relació amb els pactes dels republicans amb socialistes i morats a l’ajuntament de Barcelona i el govern espanyol.

Notícies relacionades

Segons Batet, es tracta d’una «esmena a la totalitat al president Aragonès, a qui ha acusat d’incomplir «tots els acords de la seva investidura» i d’haver «abandonat la majoria independentista». «Tenia dues opcions: o la majoria del 52% o retrocedir en l’autonomisme, i ha escollit la confortabilitat autonòmica», va sentenciar el postconvergent.

El partit ha pres aquesta decisió sense fissures internes, ja que fins i tot els dirigents que defensaven una eventual abstenció han apostat perquè, després del pacte amb el PSC, el partit mostri la seva oposició frontal. En qualsevol cas, a l’inici de les negociacions algun sector de Junts sí que deixava la porta oberta a recolzar el Govern d’ERC sempre que s’acceptessin condicions de JxCat en matèria econòmica i política. Però el rebuig d’ERC a la rebaixa d’impostos que defensava el ja exconseller d’Economia, Jaume Giró, va fer que en cap moment les converses ERC-Junts tinguessin possibilitats reals d’arribar a un acord.